Американката Кейти Ледецки подобри рекорда на 1500 метра свободен стил

...
Американката Кейти Ледецки подобри рекорда на 1500 метра свободен стил
Коментари Харесай

Кейти Ледецки подобри световния рекорд на 1500 метра свободен стил

Американката Кейти Ледецки усъвършенства върха на 1500 метра свободен жанр на надпреварата от Световната купа по плуване в Торонто в 25-метров басейн. Тя смъкна най-хубавото достижение в света в дисциплината с близо 10 секунди, което беше владеене на германката Сара Велброк.

10-time Olympic medalist Katie Ledecky set a world record in the 1,500-meter freestyle at the FINA Swimming World Cup.
— AP Sports (@AP_Sports)

Ледецки, която е 10-кратен олимпийски медалист, водеше от старта до финала в 25-метровия басейн и реализира резултат от 15:08.24 минути. Второ място зае Беатрис Дизоти от Бразилия с време 15:48.82 секунди.

Предишният международен връх на Велброк беше с време 15:18.01 и беше подложен през 2019-а година. Ледецки е настоящ международен и олимпийски първенец в тази дисциплинираност, само че в 50-метров басейн.

" Това беше първи случай, в който плавам в 25-метров басейн в тази дисциплинираност и не знаех какво да чакам. Рекордът беше фантастично осъществяване на Сара и се веселя, че съумях да го смъква. Не съм имала за цел да го усъвършенствам и в действителност не знаех какво да чакам, защото е първото ми съревнование за сезона. Иначе на подготовка съм плувала в границите на върха, само че надпреварата е нещо напълно друго ", приключи Ледецки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР