Американка от щата Айова, смятана за най-възрастния човек в САЩ,

...
Американка от щата Айова, смятана за най-възрастния човек в САЩ,
Коментари Харесай

На 115 г. почина най-възрастният човек в САЩ

Американка от щата Айова, считана за най-възрастния човек в Съединени американски щати, умря на 115 години, заяви Асошиейтед прес.

Беси Лорена Хендрикс от Лейк Сити е умряла във вторник в старешки дом, оповестиха от погребална организация в града. Жената е отпразнувала 115-ия си рожден ден в дома на 7 ноември. Миналата година тя е вписана като най-възрастният човек в Съединени американски щати от Изследователската група по геронтология, основана в Лос Анджелис.

Хендрикс, родена през 1907 година, е чула вестта за потъването на " Титаник ", живяла е във времето на двете международни войни, Голямата меланхолия, испанския грип и пандемията от COVID-19. Майка на пет деца, тя е работила като учителка в учебно заведение с една класна стая. Надживяват я три от петте ѝ деца, заяви Българска телеграфна агенция.

Според Изследователската група по геронтология след гибелта на Хендрикс най-възрастният човек в Съединени американски щати е Еди Чекарели от Калифорния, на 114 години, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР