Американецът Себастиан Корда, Карен Хачанов (Русия) и Иржи Лехечка (Чехия)

...
Американецът Себастиан Корда, Карен Хачанов (Русия) и Иржи Лехечка (Чехия)
Коментари Харесай

Себастиан Корда, Карен Хачанов и Иржи Лехечка се класираха за четвъртфиналите на Australian Open

Американецът Себастиан Корда, Карен Хачанов (Русия) и Иржи Лехечка (Чехия) се класираха за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис.

22-годишният Корда, който е наследник на първенеца от 1998 година в Мелбърн Петър Корда, победи поставения под номер 10 в схемата Хуберт Хуркач (Полша) с 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6 (10-7) за 3:28 часа и доближи до първи четвъртфинал в кариерата си на шампионат от Големия Шлем.

Двамата изиграха тайбрек до 10 точки в петия сет, който към този момент се употребява на всички шампионати от Шлема. Хуркач повече с 3:1, само че Корда завоюва идващите шест следващи точки за 7:3. Полякът изравни 7:7, само че американецът взе идващите три разигравания и затвори мача.

" Просто се пробвах да остана допустимо най-спокоен. Много съм удовлетворен от метода, по който се показах и резултатът е страховит ", сподели Корда.

Майката на Корда също беше професионална тенисистка, а двете му по-големи сестри играят професионално голф. Тази победа последва триумфа му в третия кръг против първенеца от Откритото състезание на Съединени американски щати от 2021 година Даниил Медведев, финалист в " Мелбърн Парк " в последните две години.

" Имаше доста моменти, в които можех да изгубя. Отстъпвах с няколко точки. Но просто се придържах към моята игра, пробвах се да бъда допустимо най-позитивен ", сподели американецът, чийто треньор Радек Щепанек преживяваше прочувствено срещата на трибуните.

Номер 29 в схемата Корда ще срещне на четвъртфиналите 18-ия подложен Карен Хачанов (Русия). Полуфиналистът от Откритото състезание на Съединени американски щати през предходната година отстрани Йошихито Нишиока (Япония) с 6:0, 6:0, 7:6(4), откакто завоюва първите 14 гейма в дуела.

Чехът Иржи Лехечка сервира нова изненада, откакто в профил поставения под номер 6 Феликс Оже-Алиасим от Канада с 4:6, 6:3, 7:6(2), 7:6(3) за 3:13 часа. Преди една седмица той нямаше победа в шампионат от Големия Шлем в кариерата си, а към този момент е четвъртфиналист.

След като си размениха по един сет, в третата и четвъртата част се игра без пробиви, само че и в двата тайбрека чехът доминираше и след 7:2 и 7:3 стигна до крайния триумф.

В идващия кръг Лехечка ще играе с спечелилия от дуела сред номер 5 Стефанос Циципас (Гърция) и номер 15 Яник Синер (Италия).

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР