Американецът с български паспорт Дий Бост попадна в състава на

...
Американецът с български паспорт Дий Бост попадна в състава на
Коментари Харесай

Бост попадна в състава на Мемфис за Лятната лига

Американецът с български паспорт Дий Бост попадна в състава на Мемфис за Лятната лига на НБА. Гардът трябваше да играе за националния тим на страната ни в международните квалификации с Исландия и Чехия, надлежно на 29 юни и 2 юли, само че в последна сметка избра да опита да се пребори за място в най-силното състезание на свеа, като за целата ще опита да впечатли Гризлис.

Бост е един от общо седемнадесет баскетболисти, които ще упражняват на самобитен кратокраен лагер от 28 до 30 юни, а по-късно ще играят на Лятната лига в Юта от 2 до 5 юли и в Лас Вегас от 6 до 17 юли.

Националният селекциоенр Любомир Минчев към този момент съобщи, че не сърди на Бост за решението му и му желае триумф. Досега натурализираният американец постоянно откликваше на поканите от страна на България и играеше за страната, когато можеше. Той изпрати мощен сезон, в който игра за малко за Жалгирис (Каунас) в Литва и Евролигата, а по-късно мина в Страсбург, с който доближи полуфинал във Франция и се показа мощно в Шампионската лига на ФИБА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР