Американецът Мейсън Клийн (КТМ) спечели осмия етап от рали “Дакар

...
Американецът Мейсън Клийн (КТМ) спечели осмия етап от рали “Дакар
Коментари Харесай

Рали “Дакар”: Битката при мотоциклетистите започва отначало

Американецът Мейсън Клийн (КТМ) завоюва осмия стадий от рали “Дакар ” при мотоциклетистите, само че беше осъден с 2 минути поради превишена скорост в прехода и успеха отиде при Рос Бранч (Хироу). Бранч донесе втората етапна победа на индийската марка в ралито.

След наказването на Клийн, отпред в класирането остава сънародникът му Скайлър Хауис (Хускварна), като преди почивния ден на следващия ден разликата сред него и Клийн, който кара с частен КТМ, е едвам 1,13 минути.

На същата разлика от лидера - 1,13 минути, е и третият в класирането Кевин Бенавидес (КТМ), а доста покрай лидера са и другите двама водачи в Топ 5: Тоби Прайс (КТМ, на 2,58 минути) и Пабло Кинтанила (Хонда, на 3,45 минути). Всъщност, първите 8 в подреждането са събрани в 8,21 минути - на толкоз е осмият в класирането Хоан Бареда (Хонда). Бранч е едвам 35-и в класирането, защото загуби доста време в четвъртия стадий, където остана без гориво.

Днешният стадий се оказа доста сложен откъм навигация и това изигра неприятна смешка на част от любимците - Хауис и Бареда преследваха през по-голямата част от стадия групата на водачите, оформила се още при започване на правата, в която влязоха Лучано Бенавидес и Тоби Прайс, а Хауис се закачи за тях, само че Бареда не съумя. Все отново Бареда настигна водачите на контролата на километър 230 след старта, като дружно с него това направиха и Кевин Бенавидес и Пабло Кинтанила.

След наказването на Клийн, Бранч стана осмият друг победител в осем стадия на рали “Дакар ” тази година, а предвид на дребните разлики втората седмица на надпреварата дава обещание извънредно забавна борба за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР