Американецът Алън Арнет смени отбора в Националната баскетболна лига за

...
Американецът Алън Арнет смени отбора в Националната баскетболна лига за
Коментари Харесай

Рилски спортист отмъкна звездата на Левски

Американецът Алън Арнет смени тима в Националната баскетболна лига за мъже и мина от Левски в Рилски състезател, оповестиха от самоковския клуб.

От през днешния ден мъжкият отбор на Рилски състезател ще разполага с още един състезател. Това е американският гард Алън Арнет, който досега носеше екипа на столичния Левски. Двата отбора към този момент са уговорили детайлите по прехвърлянето на американеца и още от през днешния ден той ще може да стартира тренировки с новите си съотборници ", оповестиха от Рилски състезател на формалния си уеб страница.

" Алън Арнет е добре познато име за баскетболните последователи в България. Роден е в Коконо, Индиана, висок е 196 сантиметра и играе на позиция 2, само че ловко се оправя и със дилемите на позиция 1. От два сезона гардът се подвизава в родното състезание с тима на Левски, а преди този момент през далечния към този момент сезон 2017/2018 защитаваше цветовете на Ямбол. За Левски Арнет се трансформира във водеща фигура, като през тази спортна година е взел присъединяване в 13 мача, в които записва междинни индикатори от 15.8 точки, 5.5 битки и 3.7 асистенции на мач. В кариерата си гардът е играл още за тимовете на МБК Лученец, Феро Карил Салто, Черкаски Мавпи, Йоникос Никея и КБ Пея ", прибавиха от Рилски състезател.

Трансферът на американеца бе доказан и от мениджърската му организация Big Management Balkan. " Алън Арнет подписа контракт с Рилски състезател и ще продължи да се състезава в Националната баскетболна лига ", оповестиха от организацията в обществената мрежа Facebook.

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов не крие, че клубът се бори за оцеляване в елитното състезание на България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР