Американец е починал от новия коронавирус в епицентъра на епидемията

...
Американец е починал от новия коронавирус в епицентъра на епидемията
Коментари Харесай

Американец е починал в Ухан от новия коронавирус

Американец е умрял от новия ковид в епицентъра на епидемията в Китай, заяви американското посолство в Пекин. Това наподобява е първият доказан смъртен случай на чужденец от заболяването, заяви Франс прес.

" Можем да потвърдим, че 60-годишен американски граданин е открит като притежател на ковид и е умрял в болница в Ухан на 6 февруари ", съобщи представител на дипломатическата задача в Пекин.

Междувременно Китай ще проверява гибелта на лекар Ли Вънкян от Ухан - един от първите предизвестили за съществуването на новия ковид. Случаят провокира яд и доста мнения в обществените мрежи в страната, макар, че голяма част от постовете по тематиката към този момент са изтрити.

Броят на жертвите на ковид продължава да се усилва и те към този момент са 722, а броят на инфектираните е съвсем 32 000. Излекувани и изписани от болница са над 2000 души. Данните са на националната здравна комисия.
Наличието на ковид е доказано в 25 страни. Хиляди остават блокирани на няколко круизни кораба в разнообразни точки на света.

От Световната здравна организация предизвестиха за изострен дефицит на защитни дрехи и маски, като разликата сред търсенето и предлагането е към 100 пъти. Експерти приканват да не се спекулира с цените на тези артикули.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР