Америка в неделя стартира едногодишното отброяване до деня на изборите

...
Америка в неделя стартира едногодишното отброяване до деня на изборите
Коментари Харесай

Година преди изборите през 2020 Америка е разделена и ядосана

Америка в неделя започва едногодишното отброяване до деня на изборите 2020 година, като президентът Доналд Тръмп заложи на “гневен ” републикански скок, който може да му обезпечи втори мандат.

Изграждането на политически конфликт – трагично подхранван от следствието на Камарата на представителите против Тръмп – наподобява на процедура подсигурява следващата година на остро разделяне в една страна, изморена от такава драма.

Анкетите сочат, че страната не може да бъде по-разделена.

Най-новата прогноза на политолозите на Университета във Вирджиния сочи за изравнени позиции преди вота през 2020 година, като всяка партия води в щатите общо 248 гласа на изборните прът, 22 по-малко от 270-те, нужни за избора.

Разделението е отразено в Камарата, където гласуването в четвъртък за формализиране на следствието за импийчмънт мина съвсем напълно по партийни линии – по-партизански от всяко от трите предходни гласувания за импийчмънт в историята на Съединени американски щати.

Доколкото това следствие продължава, Тръмп се нахвърля с все по-гневни, персонални и груби изрази, като се стреми да навреди на политическите си врагове, в същото време стимулирайки ярос9тно лоялна база.

В тирада в петък в Тупело, Мисисипи, той назова демократичните водачи „ душевен насилници “, жигосах следствието на импийчмънта като „ небивалица “ и съобщи, че някогашният вицепрезидент Джо Байдън, в миналото водещ измежду претендентите на Демократическата партия,, става „ по-муден и по-муден “.

Тръмп още веднъж пусна в Туитър предизвестие от евангелски свещеник, че импийчментът му може да “предизвика революция в тази нация ”.

На фона на целия яд, най-хубавите претенденти от демократите се бориха за наличие в светлината на прожекторите, до момента в който измежду някои от партията нараства тревогата, че към този момент би трябвало да се появи явен и мощен конкурент със актуален апел към гласоподавателите.

Фокусирането на Тръмп върху Байдън – и изказванията, за които няма доказателства, че той и синът му по някакъв метод са били опетнени от корупция в Украйна – затрудняват някогашния вицепрезидент.

Позицията му на водещ измежду демократите се плъзна надолу до чутвърта позиция измежду гласоподавателите в Айова, сочи изследване на „ Ню Йорк таймс “/ССиена Колидж, оповестено в петък.

Това изследване сложи сенатора Елизабет Уорън отпред с 22%, следвана от сенатора Бърни Сандърс с 19 %, издигайки Пийт Бутиджидж, кмет на Саут Бенд, Индиана, на 18 %, една точка пред надалеч по-добре познатия Байдън.

Но доста демократи се притесняват, че Уорън и Сандърс са прекомерно демократични, с цел да завоюват в народен избор и че Бутиджидж – който се бори да разшири въздействието си си отвън ядрото на белите, демократични гласоподаватели – може да не бъде избираем.

Това значи и по-малко внимание върху главните въпроси на демократите, в това число опазването на здравето, контрола на оръжията и имиграционната промяна.

„ Считам, че в кратковременен проект импийчмънтът ще господства във Вашингтон и информирането за политически вести “ и „ ще навреди на претендентите, които се пробват да отидат на по-високо равнище “, съобщи Крис Артертън, професор по политически науки в Университета Джордж Вашингтон.

Разследването за импийчмънт в в следената от демократите Камара на представителите се концентрира върху Тръмп, свързал военната помощ за Украйна с настояването Киев да проверява Байдънови в опит да получи политически вредяща на съперника му информация.

Комисиите на Камарата на представителите прослушаха река от очевидци, изразяващи безпокойствие от метода, по който Тръмп е работил във връзка с Украйна.

Но във войнствената си изява в Мисисипи Тръмп настоя, че диалозите за импийчмънт подхранват увеличение поддръжката за републиканците, която ще го тласне към преизбиране през идната година.

“Казвам ви, републиканците са в действителност мощни ”, сподели той, като акцентира появяването на “ядосано болшинство ”.

Проучванията на публичното мнение демонстрират все по-голяма поддръжка измежду демократите и някои самостоятелни за импийчмънт, само че неотдавна изследване демонстрира, че Тръмп има рейтинг на утвърждение от

42,8%. Байдън, очевиден любимец при демократите, когато разгласи кандидатурата си, в това време потегли надолу – както се вижда от последните му компликации при набирането на средства.

Засега анализаторите не престават да предвиждат, че даже Тръмп да загуби вота за импийчмънт в Камарата, сенатът, доминиран от републиканците, ще го пощади.

Артертън съобщи, че има вяра, че демократите от Камарата, водени от ръководителя Нанси Пелоси, са решени да се оправят с импийчмента бързо, с цел да могат демократичните претенденти да се съсредоточат върху изборите.

“До февруари, когато президентската акция в действителност започва … Вярвам, че акция 2020 ще господства новините ”, сподели той.

Междувременно претендентите като сенаторът Ейми Клобучар и Бутиджидж „ няма да получат отразяване в новините, каквото другояче биха могли да получат “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР