Америка е в безпрецедентна опасност в своята история. Така президентът

...
Америка е в безпрецедентна опасност в своята история. Така президентът
Коментари Харесай

Байдън обяви война на два фронта

Америка е в невиждана заплаха в своята история. Така президентът Байдън стартира обръщението си към Конгреса. Какво се случи - нова ужасна зараза, извънземно настъпление? Защо Байдън повтаря думите на Франклин Рузвелт „ Идвам при вас в миг, невиждан в историята на нашия Съюз “? Рузвелт приказва за това през януари 1941 година - войната към този момент бушува в Европа и Азия, само че Съединени американски щати към момента не са директно забъркани в нея. А в този момент, съгласно Байдън, се оказва, че всичко е даже по-лошо оттогава – и като цяло от всеки път в 250-годишната история на Съединени американски щати. Защо?

Защото, в случай че през 1941 година „ свободата и демокрацията бяха атакувани в целия свят “, в този момент Америка също е в заплаха от вътрешната страна: „ Откакто президентът Линкълн и Гражданската война свободата и демокрацията не са били под такава офанзива тук вкъщи, както през днешния ден. Това, което прави нашата обстановка невиждана, е, че свободата и демокрацията са атакувани както в страната, по този начин и в интернационален проект, едновременно. ”

И по този начин, Байдън излезе с нова формула: 1861 плюс 1941 е равно на 2024. Пресечете годината, в която е почнала Гражданската война в Съединени американски щати, с годината, в която е навлязла във Втората международна война, и ще получим актуалния миг. С двама съществени злодеи - Путин (външният зложелател на свободата) и Тръмп (вътрешният зложелател на свободата). Байдън загатна втория по-често в речта си, само че по този начин и не го наричаше по име, предпочитайки израза „ моят предходник “. Но той в действителност се обърна непосредствено към Путин и даже формулира своето „ просто обръщение към Путин “:

" Няма да си тръгнем. Няма да се поклоним. Няма да се поклоним. "

Къде няма да си вървят? От Европа, от Белия дом, от Близкия изток ли? Не, несъмнено - от Украйна. Байдън притисна мощно Конгреса най-сетне да отпусне пари в помощ на Киев: „ Отвъд океана съветските войски напредват, нахлуват в Украйна и сеят безпорядък в Европа и отвън нея. Ако някой в тази зала мисли, че Путин ще спре в Украйна, убеждавам ви, че не. Украйна обаче може да спре Путин, в случай че подкрепим Украйна и ѝ дадем оръжията, от които се нуждае за отбрана. Това е всичко, което Украйна желае. Те не желаят американски бойци. Всъщност в Украйна американските бойци не се бият. И съм решен да запазя това статукво. Но в този момент помощта за Украйна се блокира от тези, които желаят да се откажем от ролята си на международен водач. "

Тоест единствено враговете на Америка могат да попречат на американската помощ за Украйна - в края на краищата Съединени американски щати освен могат, само че и са длъжни да запазят позицията си на кормчия на човечеството и оставяйки Киев на произвола на ориста, Съединените щати ще изгубят международното водачество? Кои са тези врагове? Ясно е, че това е Путин, само че той не може да повлияе на американския Конгрес (поне Съединени американски щати към момента не са се сетили за това - въпреки всичко Путин въздейства единствено на президентските избори), нали?

Но Тръмп може – и Байдън е доста сърдит за това: „ Неотдавна президентът републиканец Роналд Рейгън високо сподели: „ Г-н Горбачов, съборете тази стена. “ Сега моят предходник, някогашният президент републиканец, споделя на Путин: „ Направете каквото желаете ". Бившият американски президент сподели това, до момента в който в действителност се покланяше на съветския водач. Това е възмутително. Опасно е. Недопустимо е. Америка е една от страните основателки на НАТО, боен съюз от демокрации, основан след Втората международна война, с цел да предотвратим войни и да поддържаме мира. Днес направихме НАТО по-силен от всеки път. Казвам на Конгреса: би трябвало да се противопоставим на Путин. Ако Съединени американски щати се отдръпват в този момент, ще изложи Украйна на риск. Европа ще бъде изложена на риск. Целият свободен свят ще бъде заплашен и това ще насърчи тези, които ни желаят зло. "

Получава се добре - Путин заплашва Европа и света, Тръмп пълзи пред Путин и заплашва американската народна власт от вътрешната страна, би трябвало да ги спрем. Защо е целият този подправен възторг? Да призове всички да отидат до урните, с цел да спасят Америка и да гласоподават за втори мандат за Байдън, бранителя на свободата в американски и международен мащаб? Разбира се, само че цялата формула на Джо е построена върху неистини.

Русия не заплашва Европа, нито „ свободния свят “, нито света като цяло – Русия възвръща своето единение, като се съпротивлява на опитите на Запада да консолидира разцеплението в съветския свят и да сложи елементи от него под собствен надзор. Тръмп не се прекланя пред Путин и не заплашва нито американските свободи, нито ползите на Съединени американски щати – в случай че под тях разбираме ползите на американския народ, а не на глобалисткия хайлайф, за който Съединени американски щати са единствено инструмент в битка за международно владичество. Това, което би трябвало да се съпоставя с Хитлер, не са Путин и Тръмп, а самият Байдън – не хитрият дъртак, който приказва в Конгреса, а „ груповият Байдън “, т.е. „ Вашингтонското тресавище “, трансатлантическият хайлайф, който настойчиво се придържа към банкрутиралия план на атлантическата глобализация, т.е. личното си владичество в света.

Нито Путин, нито Тръмп имат проекти за международно владичество, само че техните дейности мощно пречат и вредят на тези, които към момента се пробват да осъществят такива проекти. Байдън може да жонглира с думите „ независимост “ и „ опасност “ колкото си желае, да плаши с Русия и Тръмп, да дава обещание на Путин, че няма да се преклони и да си тръгне. Но в последна сметка и Джо Байдън персонално, и груповият Байдън ще изоставен освен Белия дом, само че и Украйна, а по-късно и останалия свят, който го ненавижда.

Защото ще изгубят – и в действителност към този момент са изгубили – не от Путин или Тръмп, а от неумолимия ход на историята, който не за първи път смила тези, които се афишират за върховете на човешката цивилизация и международни хегемони.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5501Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед13268Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед9387Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед13113 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед20342Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед378732Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед162185Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126090Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118309Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед93603Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурна Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР