AMD и Microsoft са сключили ново споразумение за разработване на

...
AMD и Microsoft са сключили ново споразумение за разработване на
Коментари Харесай

Microsoft и AMD се обединяват, за да разработят нови чипове с изкуствен интелект

AMD и Microsoft са сключили ново съглашение за създаване на процесори с AI – ход, който може да се окаже предизвикателство за Nvidia.

Не е загадка, че изкуственият разсъдък е горещата точка и в софтуерната хардуерна индустрия; всеки желае да се възползва от възходящата известност на инструментите за машинно образование като ChatGPT и Гугъл Bard.

Nvidia е водеща в Изкуствения разсъдък, като нейните процесори от висок клас към този момент се употребяват за образование и ръководство на разнообразни чатботове.

Не е изненадващо, че най-големият съперник на Nvidia – другият производител на графични карти AMD – не е доста удовлетворен от това. AMD от дълго време е неприятният новобранец както на пазарите на GPU, по този начин и на CPU, и в този момент наподобява подготвен да се изправи против Nvidia на тази нова сцена, благодарение на Microsoft.

Microsoft ще даде запаси и пари, с цел да помогне на AMD да създаде профилиран хардуер за разширение на AI.

От една страна, AI технологията може да има действителни, осезаеми изгоди за обществото (и е хубаво да забележим компании като Nvidia да оставят криптовалутата мъртва), само че пък геймърите могат да останат на назад във времето.

Подобно на Nvidia, основателят на Windows е вложил доста в AI, като $10 милиарда в разработчика на ChatGPT OpenAI, и също по този начин работи и върху проектирането на личен AI процесор с кодово име Athena.

Говорител на Microsoft разясни, че AMD „ не взе участие в Athena “, а по-скоро че Microsoft влага, с цел да помогне на AMD да създаде свои лични чипове с изкуствен интелект. Този финален ход е част от по-широк блян на компанията да задълбочи въздействието си в промишлеността за произвеждане на чипове.

Това също не е единствената компания, която прави талази в това пространство; както Гугъл, по този начин и Amazon концентрират напъните си върху производството на лични чипове за машинно образование.

Всички тези компании имат „ свои лични коне в конкуренцията “ с AI, като Microsoft напредва с Bing AI.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР