Amazon търси първия си склад в Ирландия. Това се налага,

...
Amazon търси първия си склад в Ирландия. Това се налага,
Коментари Харесай

Amazon се готви за Brexit

Amazon търси първия си склад в Ирландия. Това се постанова, с цел да може колосът да извършва поръчките си в страната, които понастоящем се доставят от Англия, написа Bloomberg, базирайки се на вътрешна информация.

Ходът на компанията е логически, поради успеха на консерваторите на парламентарните избори и непоколебимата воля на премиера Борис Джонсън да изведе страната от Европейския съюз в края на идния месец януари.

Онлайн търговецът на дребно към този момент разузнава обстановката с парцелите в Ирландия. Спрямо данните колосът се е спрял на пространство с величина от 9 200 квадратни метра в покрайнините на Дъблин. Към момента няма контрактувано съглашение и не е несъмнено дали компанията ще успее да вземе парцела на лизинг, допълват източниците.

Ирландски вложители в парцели, в това число Green REIT и IPUT, вложиха в хранилища и земя в Дъблин за индустриално развиване, предвиждайки, че Brexit може да ускори така и така мощното търсене на логистични парцели.

Големите търговци на дребно, в това число Amazon и Marks & Spencer Group, доставят артикули до ирландски клиенти от хранилища на Острова, което ги прави уязвими, в случай че Англия не успее да реализира съглашение, което да подсигурява безпроблемното придвижване на артикули през Ирландско море, когато разводът с Европейски Съюз стане факт.

Amazon се стреми да редуцира периодите за доставка посредством бързо разширение на портфолиото си от хранилища наоколо до огромните градове. Това от своя страна стана мотив за увеличение на наемите и повишаване на сметките за индустриалната благосъстоятелност в Европа.

От Amazon не разясняват спекулациите.

Според статистика на брокера CBRE Group фирмите са наели 552 770 квадратни фута складови площи в региона на Дъблин за деветте месеца до края на септември. Това е със 7% нарастване по отношение на година по-рано. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР