Amazon продължава да напредва в автоматизацията на своите логистични центрове

...
Amazon продължава да напредва в автоматизацията на своите логистични центрове
Коментари Харесай

Amazon пуска нови роботи и дронове, за да ускори роботизацията на логистиката

Amazon продължава да напредва в автоматизацията на своите логистични центрове и в роботизирането на своите доставки по домовете, като в същото време се стреми да реализира успеваемост и да спести разноски. Гигантът за електронна търговия представи по-рано тази седмица първия си робот на име Sparrow, кадърен да открива, избира и реалокира обособени детайли в инвентара на компанията, което е от огромна помощ да се ускори сортирането на пакетите в складовете на компанията, предава. Компанията показа новия робот в своя център за произвеждане на роботи и нововъведения в Уестбъро, Масачузетс, на към 40 километра от центъра на Бостън (САЩ). 

Новата роботизирана ръка е първата на компанията, способна да открива, обработва и сортира пакети от всевъзможен тип, употребявайки компютърно зрение и изкуствен интелект. Той даже може да изхвърля продукти, когато открие, че опаковката или продуктът има недостатък. Според Amazon роботът може да разпознава към 65% от целия инвентар.

" Ние работим със стотици милиони обекти всеки ден, които би трябвало да бъдат проведени вярно, с цел да доближат до домовете на клиентите всеки ден за допустимо най-кратко време. Имахме потребност от ефикасен робот, който да се оправя вярно с пакетите, без значение от тяхното тегло, форма или размер ", каза Джоузеф Куинливан, вицепрезидент по роботика, осъществяване и ИТ в Amazon. По думите му, Sparrow ще дава отговор за най-повтарящите се задания. 

Sparrow ще живее в центровете на Amazon с други неотдавна въведени роботи, като Cardinal или Proteus. Първият е роботизирана ръка, способна да избира, повдига и реалокира пакети до 15 кг, даже в случай че са подредени. А вторият, който би трябвало да бъде пуснат тази година, е първият изцяло самостоятелен мобилен робот на Amazon и е предопределен да движи огромни колички към складовете. Компанията сподели по какъв начин този автомат може безвредно да направлява към служителите за разлика от предходни роботи, които би трябвало да бъдат държани затворени в обособени зони.

Въпреки че сподели напредъка си в роботиката, софтуерната компания повтори, че не се стреми да основава роботи, с цел да спре да наема хора, а да направи " интервенциите по-ефективни и безвредни ". Нещо основно за компания, която предходната година приготви 5 милиарда пакета, към 13 милиона дневно в международен мащаб. От тях 70% са обработени от робот.

В допълнение към роботите за своите логистични центрове Amazon показа нов дрон, с който има намерение да форсира доставките до крайния консуматор. Това е MK30x, с който те се стремят да понижат времето за доставка на необятна селекция от артикули за по-малко от час и вероятно за 30 минути. Този нов дрон, който ще влезе в употреба през 2024 година, е по-лек и по-малък от MK27-2 - дронът, който ще направи първите доставки на компанията в Локфорд (Калифорния) и Колидж Стейшън (Тексас) по-късно тази година.

По-големият обсег на MK30x, по-голямата приемливост към температурата, функционалностите за сигурност и новата дарба за полет при слаб дъжд ще разрешат на клиентите да избират доставка с дрон по-често, изясняват от Amazon. Други усъвършенствания по отношение на своя предходник е, че е този дрон е по-тих, с помощта на новите витла, които ще понижат възприемания звук с 25%, и може да каца в по-малки дворове.

Amazon изясняват, че са основали усъвършенствана система, която ще разреши на новия дрон да работи на по-големи дистанции и да заобикаля други самолети, хора, домашни любимци и други трудности по пътя си. MK30x ще бъде оценен от националните авиационни управляващи като Федералната авиационна администрация, с цел да се подсигурява неговата сигурност и надеждност.

Новият дрон сега се построява и се чака да влезе в употреба в мащаб през 2024 година Целта на Amazon е да доставя 500 милиона пакета с дронове на десетки милиони клиенти годишно до края на това десетилетие, в това число в гъсто обитаеми региони като Бостън, Атланта и Сиатъл.

Amazon също разгласи софтуерен прогрес за възстановяване на работата на водачите, които доставят пакетите. Компанията е интегрирала разнообразни софтуерни решения в персонализираните транспортни средства на Rivian и съществуващия си автопарк за доставка, с цел да усъвършенства сигурността и регистрира 48% понижение на честотата на злополуките в своята тестова група, откогато е конфигурирана.

Наред с други неща, те са създали нова технология, наречена Fleet Edge, която включва компютър в автомобила, камера за аспект на улицата и GPS устройство, което събира изображения извън, с цел да актуализира информацията за пътя в техния програмен продукт за картографиране, осигурявайки настоящи данни за маршрута за водачите, доставящи пакети. 

I’m in Massachusetts looking at Amazon’s new Sparrow robot picking arm, which the company says can recognize and pick up 65% of the 100 million different items on its website.
— Theo Wayt (@theo_wayt)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР