Amazon.com Inc. спечели това, което Meta Platforms Inc. току-що загуби,

...
Amazon.com Inc. спечели това, което Meta Platforms Inc. току-що загуби,
Коментари Харесай

Amazon върви към рекордно увеличение на пазарната капитализация

Amazon.com Inc. завоюва това, което Meta Platforms Inc. преди малко загуби, или най-малко част от него. Гигантът в електронна търговия върви към струпване на пазарна капитализация в размер на 200 милиарда $ през днешния ден. В предпазарната търговия акциите на компанията скочиха с 14%, провокирано от публикуването на финансовия доклад за четвъртото тримесечие.

Ако търговията се задържи по този начин и след отварянето на пазарите, това би било най-голямата облага за един ден в историята на фондовия пазар в Съединени американски щати. А това пък ще пристигна единствено ден, откакто компанията майката на Фейсбук – Meta Platforms Inc. – регистрира най-голямата загуба в историята на пазарите – 251 милиарда $ за ден.

Скокът в цената на акциите на Amazon пристигна, откакто продажбите на нейния бизнес за облачни калкулации надминаха оценките на Уолстрийт, а компанията увеличи цената на абонаментите за Amazon Prime. Това облекчи някои опасения по отношение на въздействието на нарастването на разноските върху рентабилността. Тези детайли засенчиха прогнозите за продажбите и оперативната облага за първото тримесечие на 2022 година, които не дават отговор на упованията.

Печалбите на Amazon идват, откакто акциите претърпяха най-лошия си ден от март 2020 година, защото неуспехът на облагите на Meta породи опасения по отношение на финансовите резултати на огромните софтуерни компании като цяло. Спадът от 7.8% в постоянната сесия в четвъртък изтри пазарната стойност от 119 милиарда $ от основаната в Сиатъл компания.

Apple Inc. към този момент държи върха за добавена пазарна стойност, реализиран предходната седмица, откакто натрупа към 179 милиарда $ за един ден. Резултатът бе реализиран след публикуването на положителния доклад за приходите.

Нарастването на пазарната оценка с 200 милиарда $ за Amazon би била по-голяма от пазарните стойности на повече от 90% от фирмите в показателя S&P 500, съгласно данни, събрани от Bloomberg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР