Ама че година! 2020 беше толкова трудна, че американското списание

...
Ама че година! 2020 беше толкова трудна, че американското списание
Коментари Харесай

Наистина ли 2020 е най-лошата година досега?

Ама че година! 2020 беше толкоз сложна, че американското списание Time  я задраска с червен хикс на  корицата си и я разгласи за най-лошата година до момента. Това е едвам петият път, в който изданието употребява признака – по думите на редакторите: той е непокътнат за „ най-лошите времена, с които човечеството се е сблъсквало в историята на списанието “.

TIME's new cover: 2020 tested us beyond measure. Where we go after this awful year https://t.co/5raFYUSgeZpic.twitter.com/im3NWiBqJC
— TIME (@TIME) December 5, 2020
За първи път Time употребява червен хикс  преди 75 години – през 1945 година, с цел да означи гибелта на Адолф Хитлер. Второто потребление на „ Х “ идва през 2003 година при започване на войната в Ирак, когато списанието зачертава Саддам Хюсеин. Третият е през 2006 година за убийството на Абу Мусаб ал Заркауи, водач на Ал Кайда, а четвъртият – през 2011 година за гибелта  на Осама бин Ладен. Всичко това ни кара да се питаме в действителност ли 2020 е най-лошата година до момента?

През януари чухме клюки за мистериозно заболяване, обвързвано с Китай; до февруари то порази Италия и Иран, а през март блокира целия свят. През  ноември беше основана ваксина за вирус, който даже не беше разпознат, когато годината стартира. 2020 в действителност бе неприятна, само че съгласно Робърт Алисън от The Observer не заслужава да носи купата „ най-лошата ”. Затова ни напомня няколко години, които могат да се конкурират с актуалната.

1919

През 1919 година приключва Първата международна война, която опустошава Европа. Президентът Удроу Уилсън моли Сената на Съединени американски щати да ратифицира Версайския контракт. Той постанова съществени репарации на губещите от войната, лимитира тяхното възобновяване им и разпределя техните азиатски, африкански и близкоизточни територии и измежду европейските спечелили. Последвалите разтърсвания на тези места не престават и през днешния ден. Изгряващият Съветски съюз пък употребява хаоса в Европа, с цел да осуети зараждащите се демократични придвижвания. Междувременно се популяризира  един от най-смъртоносните вируси в историята. Испанският грип през 1919 година убива към 50 милиона души.

Вижте и другите " претенденти " на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР