"Алтерко" АД започна процес по регистрация на акциите си за

...
"Алтерко" АД започна процес по регистрация на акциите си за
Коментари Харесай

Още една българска фирма ще търгува акциите си на Франкфуртската фондова борса

"Алтерко " АД стартира развой по регистрация на акциите си за търговия на Франкфуртската фондова борса (Frankfurt Stock Exchange), оповестиха от сдружението. Решението на ИТ компанията е предизвикано от огромния инвеститорски интерес от страна на консуматори, сътрудници и институционални вложители в чужбина. Листването цели да направи акциите на "Алтерко “ АД налични за повече вложители отвън България, както и да даде достъп на сдружението до повече благоприятни условия за финансиране и развиване на бизнеса.

"Алтерко " АД планува процеса да завърши в границите на идващите сред 12 до 18 месеца, като се вземе поради, че регистрацията е обвързвана с дълъг и комплициран административен и учредителен развой. Консултанти на листането са „ Експат Капитал “ АД.

"Алтерко " АД реализира пазарен дебют на "Българска фондова борса " АД през декември 2016 година вследствие на сполучливо завършило първично обществено предложение на емисия акции от нарастването на капитала на сдружението. Холдингът сплотява компанията майка „ Алтерко “ АД и нейните седем дъщерни компании в региона на телекомуникациите и технологиите. Тя е една от дребното ИТ компании, търгувани на борсата у нас. Компанията е снабдител на мобилни услуги, опериращ на пазарите в Европа, Азия и Америка. Компанията има офиси в България, Румъния, Македония, Сърбия, Косово, Унгария, Германия, Сингапур, Малайзия и Съединени американски щати.

"Алтерко “ АД развива активността си на пазара на "Интернет на нещата " посредством плановете „ She/Shelly” и „ MyKi”.

Франкфуртската фондова борса (на немски: Frankfurter Wertpapierbörse, кратко FWB) е най-голямата немска компания, която е и измежду най-големите фондови тържища в света. Нейн оператор е акционерното сдружение Deutsche Börse AG. Централният офис на борсата се намира във Франкфурт на Майн.

Началото на борсата е сложено през 1585 година с приемането на обединен обменен курс във Франкфурт на Майн, който по това време към този момент е огромен европейски търговски център.

Франкфуртската фондова борса заема лидерска позиция в Германия през 1949 година. Предадена е под контрола на Deutsche Börse Group през 1993 година.

Основият показател на борсата е DAX (на немски: Deutscher Aktienindex), който отразява цените на акциите от 30 най-големи немски компании, е барометърът за положението на немската стопанска система.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР