Алпинистът изцяло посвещава творбата си на седмия си осемхилядник Кангчендзьонга

...
Алпинистът изцяло посвещава творбата си на седмия си осемхилядник Кангчендзьонга
Коментари Харесай

Д-р Атанас Скатов: Изкачих 7 от 14-те най-високи планински върхове!

Алпинистът напълно посвещава творбата си на седмия си осемхилядник Кангчендзьонга - цели 8586 метра, преодолян преди няколко дни. Това е седмият изкачен от него връх в частта от проекта му да изкачи 14 осемхилядници.



Той събра в Пловдив голям брой читатели, с цел да показа усещанията си и прекарванията си при завладяването на върховете. Въпреки вероятните усложнения за реализиране на задачата, влошавали се и метеорологичните условия, само че не сломили духа му. Сред публиката се откриха любознателни младежи, които го запитаха не е ли изпитал боязън, на което той отговори: “Страхът съществува за всеки човек, само че стремежът да достигнеш задачата надвива над всичко!”.

Това очевидно разчувства опитния планинар и подбирайки подобаващ миг, изрече на всеослушание: ”Пловдив е обичан град за мен - прекарал съм тук пет незабравими студентски години в Аграрния университет. Затова съм избрал първо вашия град, с цел да показва всяка моя нова книга”. Веднага след казаното всички присъстващи в заведението се изправиха на крайници и започнаха да приветстват спечелилия на върховете. “За мен Пловдив е най-красивият град”, добави създателят. Припомняйки си студентското минало, той даже се просълзи. После в задушевна атмосфера показа забавни диапозитиви, които омайваха погледа на феновете с хубостта на природата и животинския свят, при разнообразни условия. Това бе една впечатляваща среща на читатели със свят, чужд за нас.

Намериха се гости на тая среща, които пожелаха да имат някой от тези пленяващи изгледи, и той изясни, че замисля изцяло издаване на всички непубликувани снимки. В края на срещата се разбра, че на бележития български планинар му следва нов маршрут към различен осемхиляден планински връх.
След няколко дни Атанас Скатов ще отпътува за Пакистан. За нас, неговите фенове, остава да чакаме новите му победи!

Андрей Андреев - РЕДКИН, Пловдив
/вестник "Над 55 "/
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР