Алпинистът Боян Петров планира да покори три 8-хилядника през 2018

...
Алпинистът Боян Петров планира да покори три 8-хилядника през 2018
Коментари Харесай

Боян Петров планира да покори три 8-хилядника през 2018 г.

Алпинистът Боян Петров възнамерява да покори три 8-хилядника през 2018 година – два в пролетния полусезон и един наесен през септември.

"Връх Еверест ще ми осмисли пролетния полусезон дружно с още някой от 8-хилядниците. Кой тъкмо е, решаваме сега, сподели той в ефира на БТВ.

„ През 2017 година експедициите бяха пробни, с цел да видя дали ще съумея да се върна в топ форма. В момента, популярност Богу, нищо не ме боли, махнал съм железата. Вече нямам опрощение, би трябвало да го направя”, показа Боян Петров.

„ Всички спирачки ми работят като: „ Можеш”. Прескачам някакси компликацията и се отправям към още по-големи неща”, добави алпинистът.

Той показа и концепцията си за дневник за нанагорнище на Копитото. „ Когато лежах след злополуката в Кресна, ми хрумна, че по пътеката, по която се приготвям, която е доста стръмна и не става за разходка, а единствено за тренировки, можем да създадем дневник, на който хората да се подписват и аз да схвана на това трасе с изключение на мен върви ли някой друг”, изясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР