Алое вера е богат източник на витамини с противовъзпалителни свойства.

...
Алое вера е богат източник на витамини с противовъзпалителни свойства.
Коментари Харесай

Срещу акне, пърхот и още четири полезни приложения на алое вера

Алое вера е богат източник на витамини с противовъзпалителни свойства. Растението има куп изгоди за здравето и хубостта ни.

Гелът от алое вера е богат на антиоксиданти, наречени полифеноли, които са потребни за цялостното ни здраве. Има голям брой приложения в и отвън кухнята, показват от foodpanda.

При ухапвания от инсекти

Противовъзпалителните свойства на алое вера облекчават сърбежа и понижават подуването.

За унищожаване на грим

Смесете мицеларна вода и гел от алое вера. Ще хидратирате и извършите кожата млада и сияйна.

При изгаряния

Благодарение на противовъзпалителните си свойства алое вера понижава зачервяването и подуването. Полагането върху изгорялата кожа може бие е една от най-популярните използва на алое вера.

За навлажняване на кожата

Алое вера е превъзходен овлажнител за цялото тяло, само че е изключително прелестен за лицето, тъй като не оставя кожата мазна. Все отново не прекалявайте – алое вера е и натурален ексфолиант, тъй че прекомерно честото му потребление му може да раздразни кожата.

Срещу акне

Алое вера отстранява възпалението и понижава зачервяването, до момента в който антибактериалните му свойства се борят с бактериите.

Срещу пърхот

Алое вера може да се употребява за облекчение на себореен дерматит - постоянно срещано положение, което предизвиква пърхот.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР