All Blacks не показват милост на Италия, докато наближават четвъртфиналите на Световната купа

...
Нова Зеландия направи огромна декларация за намерение с безмилостно поражение
Коментари Харесай

Нова Зеландия направи огромна декларация за намерение с безмилостно поражение с 96-17 над Италия в група А в петък, като направи 14 опита на стадион OL, за да направи голяма крачка към четвъртфиналите на Световната купа по ръгби.

Физически отпред и клинични при всяко подушване на пробната линия, трикратните шампиони се подиграха на идеята, че италиански отбор с нова визия може да провали кампанията им с първа победа от 16 срещи между двете страни.

Скръмхалфът Арън Смит отбеляза хеттрик през първото полувреме, а номер осем Арди Савеа беше неуморна сила с топка в ръка, осигурявайки бонус точката с първия си опит в 22-ата минута и добавяйки седмия на своя отбор преди почивката.

До голяма степен отсъстваше лошата дисциплина, която помрачи загубата им при загряването от Южна Африка и първите два мача във Франция, поражението с 27-13 от домакините в началото на турнира и лудостта от 11 опита над Намибия .

Нова Зеландия се премести на второ място в група А с 10 точки, пред адзурите по точки разлика и три точки зад лидера в групата Франция, която се изправя срещу Италия следващия петък, ден след като All Blacks се изправи срещу Уругвай.

Уил Джордан откри резултата в шестата минута с брилянтен завършек от точен центриран удар на Джорди Барет, а колегата му крило Марк Талеа също центрира през първото полувреме след остро пробив от Савеа в средата на линията.

Въпреки че губеше с 49-3, Италия излезе с нова цел през второто полувреме и крилото на livewire Анге Капуоцо премина в корнер в 48-ата минута за първия им опит срещу All Blacks от 2016 г. насам.

Сам Уайтлок влезе в 50-ата минута, за да изигра своя 149-и тест, надминавайки Richie McCaw като All Black за всички времена с най-много победи, и в рамките на секунди неговият дългогодишен заключващ партньор Brodie Retallick прескочи линията за осмия опит на Нова Зеландия.

Фланкерът Далтън Папалии вкара девети гол, заместващият шук Дейн Коулс центрира два пъти, а Деймиън Маккензи излезе от пейката, за да се усети присъствието му, като вкара гол от опит и направи втори гол за Джордан.

Ремонтният център Антон Лейнарт-Браун вкара 14-ия опит, когато Нова Зеландия завърши със 101-те точки, които отбеляза срещу Италия на Световното първенство през 1999 г.

Макензи също пое ударните задължения от Ричи Моу'нга, който реализира девет от първите 10 опита на Нова Зеландия, и вкара четири реализирания от четири опита.

Италия показа голяма гордост в последните секунди, пускайки топката от собствената си линия, за да има последната дума в надпреварата чрез опит на крилото Монти Йоан.

(Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР