Алкохолът е една от десетте световни причини за смъртност и

...
Алкохолът е една от десетте световни причини за смъртност и
Коментари Харесай

Изследване Няма безопасна норма на потребление на алкохол

Алкохолът е една от десетте международни аргументи за смъртност и неработоспособност

Няма безвредна норма на ползване на алкохол – това сочи проучване на специалисти от Института по оценка на здравето (Institute for Health Metrics and Evaluation) на Вашингтонския университет, оповестено в здравното списание The Lancet. В международен мащаб над 2 милиарда души през 2016 година са употребявали алкохол, като от тях 63% са мъже, сочи изследването.

Средното количество употребяван алкохол през 2016-та е било 0,73 общоприети питиета на ден за дамите и 1,7 общоприети питиета на ден за мъжете. Употребата на алкохол при двата пола демонстрира огромни разлики в страните, да вземем за пример едни от най-големите разлики сред двата пола са регистрирани в Непал, където едвам 1,5% от дамите пият постоянно, спрямо 21% при мъжете. На други места пък разликите сред половете са минимални,, да вземем за пример в Швеция 86% от дамите и 87% от мъжете използват постоянно алкохол.

Според редактора на списанието Ричард Хортън, алкохолът е една от десетте (на 7-мо място) международни аргументи за смъртност и неработоспособност – през 2016 година са регистрирани 2,8 милиона смъртни случая вследствие приложимост на алкохол. Употребата на алкохол е обвързвана с надалеч по-голяма загуба на здравето при мъжете, в сравнение с при дамите, като приблизителната тежест за мъжете е към три пъти по-висока от тази за дамите през 2016 година

По брой смъртни случаи от алкохол на 100 души население в Топ-3 влизат: Лесото (145,3), Русия (118,4) и Централно-Африканската Република (108,8). Четвъртото място е за Украйна (92,2).
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР