Алжир прекратява дипломатическите си отношения с Мароко заради враждебни действия

...
Алжир прекратява дипломатическите си отношения с Мароко заради враждебни действия
Коментари Харесай

Алжир скъса дипломатическите си отношения с Мароко

Алжир приключва дипломатическите си връзки с Мароко поради враждебни дейности от страна на кралството. Това съобщи през вчерашния ден алжирският външен министър Рамтан Ламамра, оповестиха международните организации.

" Алжир реши да прекъсне дипломатическите връзки с Мароко, считано от през днешния ден ", сподели Ламамра на конференция.

След съвещание на Висшия съвет по сигурността на Алжир предходната седмица бе декларирано, че страната " ще преразгледа връзките си с Мароко поради непрекъснатите враждебни дейности, осъществявани от кралството и неговия съдружник, ционисткото формирование (Израел), против Алжир ".

Освен това предходната седмица Алжир упрекна Мароко, че " поддържа две терористични придвижвания ", настоящи на алжирска територия - Движението за автономност на Кабилия и придвижването " Рашад ". Според управляващите деятели на двете организации са забъркани и в горските пожари в Северен Алжир този месец.

На 18 юли Алжир отзова посланика си в Мароко за съвещания. Причина бе публична нота, публикувана от непрекъснатия представител на Мароко в Организация на обединените нации Омар Хилял измежду страните членки на Движението за неприсъединяване. В документа се споделяше по-специално, че формален Рабат " намерено и ясно поддържа правото на самоопределяне на народа на Кабилия " - област в Северен Алжир. Алжир назова изказванията на Хилял " омразни, рискови и провокационни ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР