Alibaba Group ще купи подразделението за електронна търговия Kaola на

...
Alibaba Group ще купи подразделението за електронна търговия Kaola на
Коментари Харесай

Alibaba купува китайски сайт за търговия с луксозни стоки за 2 млрд. долара

Alibaba Group ще купи подразделението за електронна търговия Kaola на китайската компания за игри NetEase за 2 милиарда $. Платформата е профилирана в снабдяването с първокласни артикули от чужбина на локални клиенти, оповестява Reuters.

Нови вложения

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Компанията на Джак Ма търси нови източници на доходи, тъй като електронната търговия в Китай навлиза в зряла фаза. За задачата тя ще влага 700 млн. $ в придобиването на миноритарен дял от подразделението за музикален стрийминг на Netease, като по този начин ще се опита да конкурира водача на китайския пазар Tencent Music.

Kaola е основана от NetEase през 2015 г.и се е насочила нападателно към купувачи в Китай, като предлага артикули от водещи марки като Gucci, Shisheido и Burberry. Обикновено тя получава артикули непосредствено от снабдители и ги препродава на клиенти. Китайските клиенти реализират над 45% от световните покупки в бранша на първокласните артикули и имат сериозен принос за растежа с сред 4% и 6% на продажбите на първокласни аксесоари, облекла и козметика тази година.

Според специалисти в търговията на дребно договорката е позитивна за американските първокласни компании, в това число Tiffany, притежателя на Coach,Tapestry, и Ralph Lauren Corp, защото те ще имат още една платформа, посредством която да доближават до клиенти в дребни градове в Китай. Много от тях към този момент влагат във втората международна стопанска система - отварят магазини в огромни градове, употребяват локални звезди като лица на марката им и си партнират с Tmall, с цел да продават артикули с вярата да компенсират спада на продажбите поради намаляването на броя на китайските туристи, пазаруващи в Съединени американски щати.

Придобиването на Kaola ще усили достъпа на Alibaba до заможни китайски купувачи. Онлайн продажбите на дребно в Китай са нарастнали със 17.8% през първото полугодие на 2019 година, само че на процедура са забавят доста на годишна база, откакто година по-рано са скочили с 32.4%, демонстрират данни на държавното управление. Сделката ще помогне на китайския софтуерен колос да се оправи и с растящата конкуренция от компании като Pinduoduo.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР