Алея пред руското посолство в София и градинка в близост

...
Алея пред руското посолство в София и градинка в близост
Коментари Харесай

Преименуваха ключови места около руското посолство заради Украйна

Алея пред съветското посолство в София и градинка наоколо ще носят нови имена в символ на поддръжка към Украйна. Това реши през днешния ден Столичният общински съвет.

Предложението беше признато с гласовете на ГЕРБ, " Демократична България " и самостоятелния Борис Бонев.

Българска социалистическа партия и Обединени патриоти гласоподаваха срещу. В началото на съвещанието общинските съветници бяха посрещнати и с митинг на партиите " Възраждане " и МИР, които също се оповестиха срещу концепцията.

Пространството пред посолството на Руската федерация ще носи името „ Героите на Украйна “. Предложението на общинските съветници от ГЕРБ-СДС беше признато с 32 гласа " ЗА " и 16 " срещу ".

Пространството сред бул. „ Драган Цанков “ и улиците „ Латинка “, „ Константин Щъркелов “ и „ Ф. Ж. Кюри “ пък ще бъде наречено на името на Борис Немцов. Предложението бе гласувано с 33 гласа " ЗА ", 12 " срещу " и двама " въздържали се ".

До момента и двете пространства бяха безименни.

Съветниците одобриха в символ на съпричастност и на постройката на общината да бъде комплициран украинският байрак.

" Предложението ни за именуване е стимулирано, на първо място от нуждата, градът ни да одобри значим алегоричен акт на взаимност с украинския народ, борещ се понастоящем за своята самостоятелност и териториална целокупност, както и в отбрана на проевропейската и евроатлантическата си ориентировка.

Подобна самодейност е подхваната и подкрепена от огромна част от жителите на София, неправителствени организации, създатели и общественици, които обявиха това посредством писмени оферти за именуване, заявления, събития и митинги, в това число и пред посолството на Руската федерация ", се споделя в отчета, признат от СОС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР