Ален Попович е специалист по дигитален маркетинг и социални медии,

...
Ален Попович е специалист по дигитален маркетинг и социални медии,
Коментари Харесай

Ален Попович: Светът е в разцвета на дигиталната епоха, трябва да сме готови да я посрещнем

Ален Попович е експерт по цифров маркетинг и обществени медии, той е втори в листата на Глас Народен за евроизборите на 26 май. 

Г-н Попович, вие няколко пъти сте били в листите на Глас Народен – и на парламентарни избори, и на избор за локална власт, за какво се кандидатирате в този момент?

С Политическа партия Глас Народен съм през цялото време, още от 2013-та – тогава бяха първите избори, на които се явихме като партия. Тогава реализирахме за първи път в България предизборна акция на политическа партия в обществените мрежи. Както помните, Глас Народен е първата интернет партия, която и до ден сегашен води акциите си най-вече в интернет и обществени мрежи. 

Решението да се кандидатирам за евродепутат от листата на Политическа партия Глас Народен за идните Евроизбори беше подтикнато от обстоятелството, че България се намира в извънредно основен интервал на цифровизация. Процесите от ден на ден напредват и се развиват. Светът е в разцвета на цифровата ера и ние би трябвало да бъдем подготвени да я посрещнем. Тук е моментът да кажа, че в последните години цифровите процеси в българския бизнес се развиват сполучливо, макар безбройните спънки, които среща в лицето на държавната администрация и, дръзвам да настоявам, че България се трансформира във все по-конкурентоспособен пазар. Не можем да си позволим да забавяме темпото и да се връщаме обратно, поради несъответстващите решения на хора без опит, сдобили се с държавна служба, и от които зависи внедряването на цифровизация на администрацията, електронното гласоподаване, в случай че желаете. Това е развой, който се развива и България няма по какъв начин да не го внедри. Просто международният пазар дефинира разпоредбите.

Вие сте експерт по цифров маркетинг и обществени медии и работите главно в България. Как това ще помогне за активността Ви като евродепутат? 

За целия си професионален опит съм имал щастието да се срещна с разнообразни бизнеси – с техните процеси, проблеми, потребности и нужда от решения. Сферите, в които работя към този момент повече от 15 години, надалеч не се лимитират единствено с цифров маркетинг и онлайн връзка – цифровите решения и трансформации обаче постоянно са били нещото, което е привличало интереса ми до степен, в която да трансформира това в собствен бизнес. Сблъскваме се с куп проблеми и непрекъснато търсим решения. Хубавото е, че решения постоянно има и от време на време са много по-близо, в сравнение с чакаме, а дигитализацията открива голям брой благоприятни условия за оптимизация на процесите, на разпределението на ресурсите, за възстановяване на сигурността и т. н. Като образец ще дам и неотдавна появилата се блокчейн технология, на която се обръща от ден на ден внимание както от държавните управления по света, по този начин и от частния бизнес – изгодите са доста, а България разполага с извънредно положителни специалисти в региона.

Вашите съществени цели и задания, с които ще се занимавате, в случай че станете евродепутат?

И задачите, и дилемите ми ще бъдат ориентирани към рационално насърчаване на нововъведенията и напредъка на дигитализацията. Като маркетолог и бизнесмен съм наясно с потребностите и опциите на българския бизнес, както и с решенията, които оферират и европейският, и международният пазар. Бъдещето на България и Европа зависи и от нас и е извънредно време да потвърдим на какво сме способни. Не е загадка, че българските представители в Европейския парламент са измежду последните в листата по „ полза “ (по публични данни на уеб страницата на ЕП). А това може да се промени. Стига да спрем да имаме вяра на „ спасители “ и политици, манипулиращи страстите на хората, с цел да доближават персоналните си цели. Примери бол. 

Първите три неща, които ще извършите в Европарламента?

Смятам, че българските евродепутати в Европарламента биха могли да донесат доста повече позитиви на страната ни. Европарламентът е място за работа, която следва да е в интерес на страната ни, като пълновръстен член на Европейски Съюз. 
Моите цели са свързани с специалността ми, за това като експерт по обществени медии и цифров маркетинг, съм наясно и с въздействието им, както и с опциите, които отварят в всеобщата връзка – а те се простират доста по-далеч от това да се снимаме с маска на Хълк пред Екологичен потенциал, разяснявайки фрагмента с „ Бия се с неприятните! “. Ще се боря за по-бързо и съответно внедряване на блокчейн технологиите у нас, както и за дигитализиране на българската администрация. 

Евроизбори 2019
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР