Алексей Петров е от най-влиятелните хора на прехода. Аз бих

...
Алексей Петров е от най-влиятелните хора на прехода. Аз бих
Коментари Харесай

Експерт: Алексей Петров бе по-влиятелен и от Георги Илиев

" Алексей Петров е от най-влиятелните хора на прехода. Аз бих го поставил пред Жоро Илиев като значение, пред Фатик (б. р. Филип Найденов). Той самият разясняваше по какъв начин ще помогне на службите. Най-публичните му позиции бяха като консултант на ръководителя на ДАНС Петко Сертов “, сподели в студиото на bTV Тихомир Безлов, анализатор в Центъра за проучване на демокрацията.

" Убийството на Петров е на равнището на Емил Кюлев, на Георги Илиев, на Фатик “ " През 2001 година, когато пристигна държавното управление на Симеон Сакскобургготски, има двама претенденти за основен секретар на Министерство на вътрешните работи - Бойко Борисов и Алексей Петров. Той е основна фигура в развиването на другите структури за сигурност у нас по време на Прехода. Силно се разясняваше за въздействието му в подземния свят. Интересна фигура на Прехода с голямо количество преплетени и властови, и престъпни връзки ", означи още старши анализаторът в стратегия " Сигурност " на Центъра за проучване на демокрацията..

Той на прави връзка между убийството на Петров и последните политическите развития.

" След окончателното му оправдаване от съда през 2021 година той изчезна и в този момент се появи внезапно към съставянето на държавното управление. Той беше първият човек, който доста непосредствено се конфронтира с Гешев. При договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ той сподели, че Гешев би трябвало да подаде оставка и да разчисти опцията за държавно управление. Няколко дни по-късно Мария Габриел сподели, че ще изиска оставката “, добави Безлов.

По думите му усилването на позицията на Алексей Петров евентуално е попречило на хора, които са имали други проекти във връзка с активността на фондове, вложения в избрани технологии и така нататък

Според Тихомир Безлов убийството на предприемача е неприятен сигнал към останалите страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР