Алексей Петров е барета, бивш съветник на ДАНС, бивш служител

...
Алексей Петров е барета, бивш съветник на ДАНС, бивш служител
Коментари Харесай

След неуспешно покушение през 2002г. - вижте кой е застреляният днес Алексей Петров

Алексей Петров е барета, някогашен консултант на ДАНС, някогашен чиновник в спецотряда за битка с тероризма. И единственият, заловил терорист в България. Още от края на 90-те се заприказва за околните му връзки с министър-председателя Бойко Борисов.

Ако приказваме за него в настоящо време - остават правосъдните каузи и атентатите. Срещу Алексей Петров имаше още един несполучлив опит за атентат пред басейн „ Спартак ”. Бившата барета и сегашен предприемач и учител в УНСС претърпя нападение на 15 август 2002 година Кой го поръча и извърши преди 12 години - остана в загадка. 

Алексей Петров е обвиняем по делото „ Октопод ” - почнало с шумния му арест зимата на 2010 година. Дело, по което беше разпитан персонално някогашния основен прокурор и непосредствен на Алексей Путров Никола Филчев.

След отстраняването на скандално известната арбитър Ченалова, делото мина в профилирания съд. Едното обвиняване отпадна по отминалост и е до безкрайност, към този момент, само че към момента се споделя „ Октопод ”.

Алексей Петров е и жалбоподател . Той не стопира да търси правата си и обича да съди. Особено за клюка и набеждаване.

Сменя постоянно отношението си към медиите . През последните години по-младите го запомниха като помощник под прикритие към службата за сигурност, а по-късно беше осветлен към срещата на някогашния вътрешен министър Румен Петков с братя Галеви.

Алексей Петров бе и персонален консултант на антитерорист номер едно . Тогава пък се заприказва за връзката му с някогашния министър председател Сергей Станишев. Така се стигна до обвиняването против Станишев за изгубените седем секретни отчета. И това дело е без излаз към този момент.

А с какво се занимава Алексей Петров през днешния ден - публично името му не съществува в нито една компания.

Неговата кариера в системата на Министерство на вътрешните работи стартира през 1981 година, когато приключва милиционерското приблизително учебно заведение в Пазарджик. Бил е чиновник на Шесто ръководство на Държавна сигурност. До началото на 90-те работи в системата на сигурността.

Около първия мандат на ГЕРБ стана ясно, че Петров е бил помощник на контраразузнаването и основаната неотдавна ДАНС.

На 10 февруари 2010 година той беше арестуван и упрекнат, че е оглавявал незаконната група „ Октопод ” за рекет и изнудване. Заради мегаделото той на няколко пъти прекара месеци в ареста. След доста проблеми за прокуратурата, процесът в този момент потегли изначало поради отстраняването на докладчика по делото, арбитър Румяна Ченалова.

В ролята си на предприемач Петров влиза от зората на демокрацията. Съучредител на застрахователните сдружения „ Аполо и Болкан “ и „ Спартак “, сътрудник е на настоящия министър председател Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата в „ Будоинвест ”. Експерт е към Съюза за стопанска самодейност.

През 2011 година се кандидатира за президент.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР