Александровска болница в момента е в много тежко, критично състояние.

...
Александровска болница в момента е в много тежко, критично състояние.
Коментари Харесай

Проф. Александър Оскар: Александровска болница в момента е в много тежко състояние

" Александровска болница сега е в доста тежко, сериозно положение ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " професор Александър Оскар , шеф на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница:
" Има 38 милиона лв. просрочени отговорности , които не са изплатени на компании снабдители, като шокиращото е, че предходното управление е предоговаряло тези отговорности при лихви, които доближават до 25% , като вследствие на това сега болничното заведение всекидневно заплаща по 15 000 лв. рента единствено върху просрочените отговорности . Радвам се, че страната пое отговорно ръководството на нашата болница. Александровска болница не е елементарна болница . Това е освен най-старата болница в България, първата университетска болница, болничното заведение, която е излекувала десетки хиляди пациенти, само че и болничното заведение, която е дала обучение на български лекари в цялата страна ".

" Едва ли някоя държавна болница в България има опция сама да се оправи с толкоз тежко финансово положение и това рефлектира върху качеството на работния развой ", добави още началникът на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница.

Цялото изявление с професор Александър Оскар можете да чуете от звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР