Александра Трусова обяви, че напуска групата на Етери Тутберидзе само

...
Александра Трусова обяви, че напуска групата на Етери Тутберидзе само
Коментари Харесай

Александра Трусова напусна Етери Тутберидзе за втори път

Александра Трусова разгласи, че напуща групата на Етери Тутберидзе единствено няколко дни, откакто бяха извършени контролните надпревари на съветските фигуристи. Новият треньор на сребърната медалистка от Пекин през февруари тази година е Светлана Соколовская. Така Трусова минава в клуб ЦСКА и ще тренира в една група с приятеля си Марк Кондратюк.

Александра си потегля за повторно от Тутберидзе. Първият бе през 2020 година, когато мина в отбора на Евгений Плюшченко. През 2021-а обаче се върна назад при именитата терньорка. След среброто в Пекин, където шампионка стана съотборничката й Анна Шчербакова, се спекулираше даже, че поради разочарованието си от това класиране може и да се откаже. Според близки до фигурното пъряне в Русия повода за сегашната смяна е в тежкия режим на тренировки при Тутберидзе.

Припоняме, че съветските и белоруските състезатели са изключени от присъединяване в интернационалните шампионати поради войната в Украйна. Така за тях остават единствено вътрешните надпревари, измежду които и новоорганизираните домашни серии " Гран при ". Впечатляващ е оповестеният награден фонд за националното състезание на Русия, което ще е през декември. За първо място премията е 2,5 милиона рубли (83 000 лева), за второ 1,5 милиона рубри (50 000 лева), за трето 1 милион рубли (33 000 лева).

bnr.bg

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР