Александра Раева и Мария Игнатова, които навремето станаха екранен тандем

...
Александра Раева и Мария Игнатова, които навремето станаха екранен тандем
Коментари Харесай

Алекс и Мария: Ако беше мъж, щях да се оженя за нея!

Александра Раева и Мария Игнатова, които преди време станаха екранен тандем първо за „ България търси гений ”, а след това водеха „ Х Фактор ”, може и скоро да не радват феновете на Нова тв.,научи HotArena.  Липсата на общ план не помрачава настроението им, нито въздейства на другарството им. Двете обикалят дружно по екзотични плажове, като тези дни се радваха на Малдивите, а когато са си в България, не пропущат седмица, в която най-малко един път да се видят на по чаша вино или да се веселят в шумна компания в някое столично заведение.

Дружбата им напълно не е единствено за развлечение. Двете взаимно са си поддръжка и в сложни моменти и няма да е пресилено, в случай че се каже, даже, че близостта и доверието им е като сред сестри. Алекс и Мария са признавали, че са си били опора в сложни моменти. Така че освен се забавляват дружно, а и постоянно си поплакват. Какви са били мотивите да ронят сълзи една пред друга, несъмнено, не може и да се чака да признаят. Затова пък Мария е казвала, че с Алекс не са от приятелките, които да си звънят по няколко пъти дневно. Не си досаждат с банални, битови диалози на ръба на безсмислието. Ако около уговорките им се случи да не си приказват дни наред, другарството им е непокътнато. Когато имат потребност обаче една от друга, незабавно пренареждат целите си, тъй че да се отзоват.

„ Много мощно усетих, че това е човек, който ще е цялостен живот до мен и ми е доста значим ”, споделяла е Алекс за момента, в който осъзнала, че с Мария постоянно ще бъдат правилни приятелки. А това лишило известно време. Двете се срещат преди години. Срещат се на кастинг за водещи на „ България търси гений ”. Всъщност Мария била сигурна водеща на шоуто, а продуцентът Маги Халваджиян й търсел подобаваща екранна половинка. Прослушването било проведено особено за певицата Алекс Раева, за която водещият бил сигурен, че е подобаваща за поста. „ Като я видях и чух по какъв начин приказва... Нямаше аутокю, беше си научила текста и изобщо доста се уплаших. Чисто женското се обади в мен: „ Колко е красива! Как изобщо ще седнал съм до нея, по какъв начин ще се боря със своите комплекси, заставайки до тази жена? ”. Тя пък ми подейства тъкмо по този метод, че да ме подтиква аз да наподобявам от малко малко съответно до нея, да звуча обикновено, да бъдем в действителност равностойни сътрудници. В началото изобщо не беше по този начин ”, спомня си Алекс.
На кастинга някогашната беквокалистка на „ Ку-ку бенд ” по никакъв начин не се показала добре и от Нова тв въобще не я харесали.

Маги Халваджиян обаче се застъпил за нея, защото бил уверен, че точно тя би трябвало да е екранна половинка на Мария Игнатова и двете ще се допълват идеално. И се оказал прав. За този първи миг, в който двете бъдещи приятелки се срещат, Мария е споделяла, че първата й мисъл за Алекс била: „ Боже, какъв брой е слабичка! ”, и по какъв начин двете общували с лекост. Тя помогнала на певицата да свикне с новото си професионално занятие, пособия й с каквото може, тъй че да се сработят по-бързо и да се трансфорат в сполучлив тандем. „ Може би няколко дни по-късно, когато към този момент се сближихме и трябваше да работим някакви общи неща, да четем, да учим, се разбра, че просто сме една кръвна група, усещаме нещата по един и същи метод, което или става, или не става. Това просто е някаква орис в нашия случай, че в действителност сме могли да се съберем в подобаващото време ”, напомня си Алекс. Колежката й, а към този момент и близка другарка, добавя, че сред тях в никакъв случай не е имало състезание. А това по принцип би могло да се чака по пътя на логиката, защото въпреки всичко и двете са дами, всяка сполучлива в своята сфера. Но егото в никакъв случай не е било водещо нито при Алекс, нито при Мария, и не ги тресат гневни упоритости. „ Бих направила компромис с моето показване, с цел да не прецакам нейното. Защото сме екип... Правим взаимни отстъпки, продуктът да наподобява добре ”, споделяла е Мария.
Въпреки взаимните благосклонности, двете се сближили като приятелки близо две години откакто почнали да работят дружно. Алекс е признавала, че това се случило в персонален миг, само че не е конкретизирала детайлности дали става въпрос за любовно мъчение или друго. Казвала е единствено, че тогава и двете усетили, че имат потребност да споделят една с друга. „ Нещо, което не е в всекидневието ни, което надълбоко ни касае. И тогава към този момент в действителност разбираш, че този човек е другар. В смисъл преминете ли една нощ с доста алкохол и реване, значи сте доста близки и към този момент ви свързва нещо извънредно персонално ”, казвала е с усмивка певицата.

От този първи миг, в който връзките им минали на друго, много по-лично равнище, двете почнали да споделят всекидневието си. Помежду им няма секрети. И надали ще се сгреши, в случай че се допусне, че точно Мария е била опора на Алекс в интервала, в който се раздели с диджей Дончо. Със сигурност и певицата е подкрепяла и утешавала русокоската в връзките й на приливи и отливи с сътрудника им Димитър Рачков, който скоро ще се завърне на екрана с Васил Василев-Зуека, с цел да водят „ Като две капки вода ”. „ Редовно си плачем на по две-три чаши вино, а и зад кулисите ”, признавали са Алекс и Мария. А една за друга са казвали: „ Ако беше мъж, щях да се оженя за нея! ”.

Двете имат и много комични обстановки, точно около плакането от съпричастност. Веднъж Мария отишла на посетители на Алекс с концепцията да пренощува при нея, да си легнат рано, а на другия ден да отидат дружно на авансово уговорено изявление. И в действителност си легнали рано, в 70 сутринта. „ Плакахме, казахме си безусловно всичко и отидохме на изявлението недоспали, подпухнали... Спомняме си го с усмивка и двете до ден сегашен ”, споделяла е Мария.
Водещите взаимно се предизвикат в професионален проект. Следят какво вършат сътрудниците им по света, четат литература в тази тенденция, защото споделят желанието да не са на равнището на водещи, които просто четат анонси. „ Тя е човек, който се развива. Може и аз съм подобен човек, само че тя е доста по-напред в това отношение... Полагаме старания да се развиваме ”, споделя Алекс. И добавя, че с Мария от дълго време и
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР