Александра Фейгин и Лари Луполоувър ще представят България на Eвропейското

...
Александра Фейгин и Лари Луполоувър ще представят България на Eвропейското
Коментари Харесай

Найден Боричев: За топ 24 на ЕП на Фейгин ще ѝ е необходим резултат като на Универсиадата

Александра Фейгин и Лари Луполоувър ще показват България на Eвропейското състезание по фигурно пързаляне в Еспоо, Финландия, което стартира от 25 януари.

Двамата участваха на Зимната Универсиада, където бяха с треньора и някогашен народен играч Найден Боричев, който показа упованията си за шампионата на Стария континент.

" Двамата направиха не неприятна генерална подготовка за европейското състезание. Представиха и двете си стратегии, позволиха някои грешки, от които да си извадят поука. Саша приключи 12-та при дамите, а Лари е 19-ти при мъжете. При мъжете, където ще ни показва Лари Луполоувър, може би ще бъде най-голямата ролетка. Няма изявен любимец. Може да прозвучи необичайно, само че състезателите от Италия, от Грузия, от Латвия съгласно мен ще спорят за призовите места. Грузия (заради съветските състезатели с грузински паспорти) ще се окаже една от огромните сили на това европейско състезание дружно с фигуристите на Италия. При дамите мисля, че Леона Фендрикс няма да има никаква конкуренция. Видяхме нейните качества в Гран При сериите и във финалите, в този момент или в никакъв случай е нейния късмет да стане европейска шампионка ", съобщи Боричев пред БНР.

Бившият народен играч разяснява още какви са възможностите на двамата български представители в лицето на Фейгин и Луполоувър.

" Александра е доста постоянна в последните години във връзка с представянето си на европейските шампионати. Не пропуща е измежду финалистите, да бъде покрай топ 10. Ако успее да реализира резултата от късата стратегия, който записа на Универсиадата съм сигурен, че още веднъж ще бъде в битката за десятката. Колкото до Лари – занапред ще забележим каква ще бъде техническата трудност на неговата къса стратегия и с какво би трябвало да нападаме финалните 24, защото за нашите фигуристи е значимо да участват и във втория спортен ден на конкуренцията. Без четворен скок в късата стратегия на Лари ще му бъде доста мъчно да се класира за край и ще би трябвало да разчита на неточности на противниците си. Ще вземем решение на място по отношение на това каква е успеваемостта на четворните. Ще зависи от това по какъв начин се усеща той и какво е неговото мнение във връзка с това ще се оправи ли със задачата в границите на първите 30 секунди да извърши четворен луц, който е заложен в късата му стратегия ", сподели Найден Боричев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР