Александър Зверев се класира за финалната четворка в Синсинати. 16-ият

...
Александър Зверев се класира за финалната четворка в Синсинати. 16-ият
Коментари Харесай

Поредно топ представяне: Зверев повали тазгодишен ATP шампион и ще срещне Джокович

Александър Зверев се класира за финалната четворка в Синсинати. 16-ият подложен откри седмицата с безапелационна победа над нашия Григор Димитров и от този момент повишава равнището с всеки един минал мач, като даже прекъсна отрицателната си серия против Даниил Медведев в 1/8-финалите, а тази нощ с лекост преодоля съпротивата и на Адриан Манарино - 6:2 6:3.

Шампионът в Нюпорт се намира в страхотна форма от началото на тревния сезон и привидно Саша не го очакваше по никакъв начин елементарен дуел, само че някогашният притежател на трофея наподобява все по-близо до оптималното си равнище и на полуфиналите ще гледаме шампионска борба сред него и Новак Джокович.

Зверев стартира доста мощно още от началните минути, като незабавно съумя да реализира пробив в подаването на ветерана и да се откъсне напред с 3:0 гейма. Манарино се опитваше да разбие ритъма на любимеца, сменяйки непрестанно темпото на игра, само че германецът беше квалифициран за тези самобитни клопки от ракетата на своя противник и постоянно правеше уинъри, когато беше тестван от следващата къса топка на непоставения играч. 35-годишният състезател пък страдаше от извънредно невисок % на вкаран първи сервис и закономерно инкасира още един брейк, който постави и точка на разногласието в откриващия сет.

Вторат част имаше безусловно еднакъв старт, защото тогавашният номер две се възползваше от прекомерно меките удари на съперника си и с бързи темпове усилваше броя си от уинъри. Това разреши на любимеца още веднъж да поведе с 3:0, а въпреки Манарино този път да не загуби нито един сервис гейм повече оттова насетне, то беше прекомерно късно за изработката на някакъв поврат и германецът се поздрави с първо класиране за Мастърс 1/2-финал от началото на сезона.

Summer of Sascha
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР