Александър Зверев отпадна рано-рано от тенис турнира в Акапулко, Мексико,

...
Александър Зверев отпадна рано-рано от тенис турнира в Акапулко, Мексико,
Коментари Харесай

Алтмайер шокира Зверев още на старта в Акапулко

Александър Зверев отпадна рано-рано от тенис шампионата в Акапулко, Мексико, откакто позволи изненадваща загуба още в първия си мач от конкуренцията. Водачът в схемата отстъпи на сънародника си Даниел Алтмайер с 3-6, 6-3, 3-6 след близо два часа и половина игра.


По-непретенциозният от двамата германци проби първи в откриващия сет, а брейкът се оказа и единствен в частта. Във втората част функциите се размениха – този път първенецът от 2021 проби в шестия гейм и по-късно не погледна повече обратно. Ранен брейк на Алтмайер на старта на решителната трета част обаче докара до най-голямата изненада от началото на шампионата.

И двамата тенисисти приключиха с идентичен брой уинъри и непредизвикани неточности – 22 против 15. Разликата пристигна от това, че Алтмайер съумя да отрази шест от седемте точки за пробив пред шестия в международната класация. В осминафиналите германецът ще играе с Миомир Кецманович от Сърбия.

С триумфи в Акапулко от поставените започнаха Стефанос Циципас (5), Франсис Тиафо (8), Холгер Руне (2) и Каспер Рууд (6). Най-сериозни компликации имаха Тиафо и Рууд, които се нуждаеха от три сета, с цел да се оправят надлежно с Макс Пърсел и Кристофър Юбанкс. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР