Александър Йорданов, евродепутат ЕНП/ГЕРБ-СДСФейсбукУважаеми млади хора,Уважаеми мои връстници, които поради

...
Александър Йорданов, евродепутат ЕНП/ГЕРБ-СДСФейсбукУважаеми млади хора,Уважаеми мои връстници, които поради
Коментари Харесай

Евродепутатът Александър Йорданов: Българският фашизъм се нарича комунизъм и е дело на Българската комунистическа партия и на никоя друга

Александър Йорданов, евродепутат ЕНП/ГЕРБ-СДС
Facebook

Уважаеми младежи,
Уважаеми мои връстници, които заради боричкане цялостен живот за насъщния, сте пропуснали някои от часовете по история. Днес ще задържа вниманието ви върху една тематика, която знам, че ви интересува. А знам, тъй като проследявам написаното от вас във Facebook. Ще употребявам един образец, с цел да онагледя тезата си. През Втората международна война прилежаща Румъния изпраща свои войски на Източния фронт против Съветския съюз и къса дипломатическите си връзки с тази комунистическа страна агресор, провинен, дружно с Германия, за подпалването на Втората международна война. Респективно в Москва дефинират държавното управление на Румъния като " фашистко ".

В същия боен интервал нашата страна поддържа естествени, т.е. другарски и взаимоизгодни връзки със Съюз на съветските социалистически републики. Може да си ги визиите по този начин: руският дипломат в София си пие умерено аленото българско винце в столичните заведения за хранене, посещава приемите в Царския замък, беседва другарски с премиера проф. Богдан Филов, а българският дипломат в Москва натъртва на водката със сельодка и не пропуща среща с Вячеслав Молотов - комисарят по външните работи. Така се изнизват 4 военни години. Румънците се бият на фронта, а ние живеем в мир и благополучие. Единствено малобройни групи терористи, на активността на които ви обърнах внимание във вчерашната лекция, са тероризирали народа ни, само че българската полиция и жандармерия са изпълнявали прецизно отговорностите си и елементарно са се справяли с тях. Убивали са ги, което е вярно, тъй като с терористи не се договаря или са ги задържали и изправяли пред съда. Което също е демократично. И до през днешния ден се носят митове за популярния служител на реда Никола Гешев, пред който терористите са си признавали всички закононарушения открай докрай.

През август 1944 година руската войска окупира Румъния. На 5 септември Съюз на съветските социалистически републики прекъсва ненадейно и без мотив дипломатическите връзки с нашата страна и ни афишира война. Три дни по-късно неговата войска нахлува в родината ни и я окупира. Българската войска остава в казармите. Това е един мрачен и нечовечен интервал от нашата история. Днес вие сте очевидци по какъв начин украинската войска оказва яростна опозиция на армията на Руската федерация. Украинците водят война за отечеството си. През 1944 година държавното управление на България взема друго решение. Избира несъпротивлението на злото. И следват 45 година в цялостна взаимозависимост от Москва. На 9 септември терористите, наричани от народа шумкари, дружно с някои леви политици и офицери предатели, правят държавен прелом. Така България става пленена страна. И в Румъния, както и у нас, руските окупатори инсталират свои марионетни държавни управления. У нас то се назовава в началото държавно управление на Отечествения фронт, т.е. нещо като до неотдавна управлявалото държавно управление на Кирил Петков. За малко време са осъществени всеобщи репресии против българския народ. Избити са десетки хиляди българи, проведен е така наречен Народен съд, пред който са изправени няколко хиляди почтени нашенци по обвиняване, че са " фашисти ". Близо 3000 от тях - политици, общественици, културни, научни, военни дейци и духовни чиновници са " наказани " нелегално на гибел от този незаконен съд, основан в нарушаване на Конституцията на страната.

Минават години. Тоталитарната и просъветска власт укрепва, както в Румъния, по този начин и в България. Но последователно северните ни съседи стартират да се дистанцират от политиката на Москва. Румъния да вземем за пример не взема присъединяване в незаконното навлизане на армиите на страните от така наречен руски блок в Чехословакия през 1968 година Тази експанзия е осъществена през август по предложение на българския комунистически водач Тодор Живков. И тук особено желая да ви обърна внимание, че комунистическият режим в Румъния бе по-либерален от този в нашата страна. Това се дължи на обстоятелството, че гордите румънци не скланят в никакъв случай глава пред руските " приятели ". В това отношение те са доста по-близки с поляците, чехите, словаците и унгарците - все нации, които имат достолепието да споделят " НЕ " на Москва. Така е и до през днешния ден. Защото народ, който не си държи на достолепието и превива тил пред своите окупатори, не заслужава добра орис. И в действителност не беше добър нашият живот по време на тоталитарния комунистически режим. Но обърнете внимание на следния факт. Въпреки че румънският комунистически режим бе по-либерален от нашия, северните ни съседи по този начин бяха го намразили, че разстреляха своя комунистически деспот Николае Чаушеску. Докато нашият го изпратихме на " заслужен” отдих и даже монумент му бе повдигнат, а и до през днешния ден Българската национална телевизия ни напомня непрекъснато за " социалистическия напредък " по негово време. Това е основна разлика, която обаче се усеща по джоба на румънеца и българина.

И по този начин, да повторя. Румънците водят война със Съюз на съветските социалистически републики, трепят като мухи руски солдати и по тази причина в Москва ги назовават " фашисти ". Царство България не води война със Съюз на съветските социалистически републики, не изпраща войски на Източния фронт, само че все пак в Москва дефинират страната ни също като " фашистка ". А това е сигнал за нашите комунисти, както ви обърнах внимание, да стартират да избиват и те в действителност избиват десетки хиляди нашенци, политически, икономически, боен, културен и нравствен хайлайф на нацията ни, обвинявайки ги безусловно незаслужено, че са " фашисти ". Избиват ги, с цел да доставят наслаждение на руските окупатори, а и с цел да си укрепят по-лесно властта.

Запомнете най-важното. В Царство България е нямало фашистка партия на власт. Българският цар Борис III не е бил фашист. Българските министър председатели, министри и депутати не са били фашисти. Истинският " фашизъм " – една партия, един фюрер, една война – против демокрацията, стартира у нас след руската окупация на отечеството ни и след идването на власт на Българската комунистическа партия. Впрочем, би трябвало да знаете, че тази партия е оповестена със закон за незаконна организация, а режимът, който открива в полза на непозната страна - Съюз на съветските социалистически републики, в същия закон признат от Народното събрание през 2000 година е избран като незаконен режим. В този смисъл българският фашизъм е в действителност българският комунизъм. Той се основава не по италиански или немски модел, а по руски. Това е значимо да запомните. Българският фашизъм се назовава комунизъм и е дело на Българската комунистическа партия и на никоя друга. А доктрините на фашизма и комунизма са основните съперници на демокрацията, т.е. на живота, който през днешния ден живеем. Но като се замислите единствено какъв брой доста народ у нас се бе вапцал с алената комунистическа багра и членуваше в упоменатата незаконна организация, елементарно ще разберете за какво бе сложен нашия преход към народна власт. Количественото струпване на комунисти докара до внезапно намаляване на качеството на живота у нас, до отнемане на българския народ от съществени човешки и цивилен права и свободи.

Правоприемник на Българска комунистическа партия е Българската социалистическа партия. Предполагам, че сте обърнали внимание, че тази партия намира поддръжка и от партии, които се обявяват като деморатични и настояват, че са подготвени да " продължат смяната ", т.е. да върнат Българска социалистическа партия на власт. Защото през актуалната година това бе единствената осъществена смяна - връщането на власт на някогашната комунистическа партия. Така те слагат в заплаха българската народна власт, доколкото продължава да се идеализира комунистическото минало, а достиженията на демократичното ни развиване се принизяват и даже изцяло отхвърлят. Но това към този момент е тематика за друга лекция. Приятен ден Ви поисквам. Свободни сте.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР