Александър Вулин е много интересна фигура в Сърбия. Той започва

...
Александър Вулин е много интересна фигура в Сърбия. Той започва
Коментари Харесай

Балканист: Само часове след като беше освободен антируски министър в Сърбия, САЩ санкционираха Вулин

„ Александър Вулин е доста забавна фигура в Сърбия. Той стартира политическата си кариера като началник на младежкото придвижване на партията на дамата на Милошевич. Неговите леви убеждения не му пречат да влезе в икономическия хайлайф на Сърбия. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime доктор Бисер Банчев от Института по Балканистика към Българска академия на науките по отношение на глобения от Съединени американски щати началник на сръбското разузнаване Александър Вулин. По думите на балканиста ръководената от Вулин работа за вътрешно разузнаване е доста мощна в сръбското общество и има много непокътнати канали от югославско време.
В данъчните заявления на Вулин няколко години се показваха необяснимо огромни суми, употребявани по-късно за покупка на недвижими парцели. Попитан един път от кое място са, той отговори, че е умряла една богата вуйна в Америка.
„ Очевидно, че в случай че американските служби са желали да бъдат прецизни в това отношение са желали да бъдат прецизни в това отношение, биха си създали труда да открият дали в действителност е имало такава вуйна в Америка и да го употребяват като претекст “, разяснява доктор Банчев.

Според него американците са търсили бързи учредения да реагират на съответна политическа обстановка.
Точно в същия ден, когато бяха оповестени глобите против Вулин, сръбският парламент взе решение да освободи от служба единственият министър в държавното управление, който призоваваше да се наложат наказания против Русия.
Вулин няма официални връзки с Русия, само че той обичайно е заявявал своите проруски благосклонности, означи балканистът.

„ Твърди се, че срещи на антипутиновата съпротива в Сърбия са били подслушвани от службата, която понастоящем оглавява Вулин, и след това записите са били предадени на Русия “, уточни доктор Банчев.

Той разяснява и обстановката сред Косово и Сърбия, която по думите му се успокоява.

„ Поради груба неточност на косовското държавно управление за първи път се постановиха наказания против Косово, въпреки предупредителни и меки, само че задоволително симптоматични. Това пък сътвори една заблуда в Белград, че е извоювано някакво преимущество. Според мен тази глоба против изтъкнат представител на сръбските управляващи, който неофициално е доста непосредствен до президента Вучич, изравнява салдото “, сподели балканистът.

Според него по-агресивното държание в косовския парламент не е вест, само че опозицията се пробва да употребява обстановката в интернационален проект, с цел да смъкна държавното управление.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР