Александър Везенков смята, че много неща в българския баскетбол трябва

...
Александър Везенков смята, че много неща в българския баскетбол трябва
Коментари Харесай

Много неща в българския баскетбол трябва да се променят: Александър Везенков

Александър Везенков счита, че доста неща в българския баскетбол би трябвало да се трансформират. Спортист №1 на България за 2022 година разяснява положението на спорта в страната пред сръбския уебсайт Sportklub.rs, като съобщи, че се надява националите да не чакат още веднъж 10 или повече години, с цел да играят на европейското състезание. Миналата година България взе участие на Евробаскет след 11-годишно неявяване.

" Беше доста прекрасен миг да играем против всички тези баскетболисти от НБА, Евролигата. Мисля, че се справихме добре. Победихме Грузия, загубихме от Черна гора и от Белгия в края. Не знам по кое време ще бъдем отново на Евробаскет, тъй като с всички тези прозорци за мачове не знам дали постоянно ще мога да оказвам помощ на тима. Българският баскетбол не е на най-високо равнище, не е даже на приблизително равнище. Не знам по кое време ще е идната опция да се класираме на европейско, само че се надявам да не ни отнеме 10-15 години да го създадем още веднъж ", сподели Везенков.

Попитан какво би трябвало да се направи в българския баскетбол, той отговори: " Много неща би трябвало да се трансформират - от треньорите до федерацията и метода, по който се работи. Не знам какъв брой ярко е бъдещето, в случай че всички не се заловен да работят дружно. Но би трябвало да стартираме да работим от най-малките, да стартираме да произвеждаме играчи, тъй като не мога да се сетя за трима български играчи, които да играят отвън България. Дори в Еврокъп, Шампионска лига, не мога да се сетя. Трябва да се замислят за това. Не съм тук да подлагам на критика, уповавам се да намерят метод да играем на Евробаскет и да стартират да основават играчи, тъй като другите балкански страни вършат повече играчи, България изостава, само че съгласно мен всичко може да се случи, в случай че го мечтаеш и работиш, с цел да го направиш ", сподели още Везенков.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР