Александър Везенков ще играе за титлата в Евролигата срещу Реал

...
Александър Везенков ще играе за титлата в Евролигата срещу Реал
Коментари Харесай

Везенков излиза срещу Реал във финала на Евролигата

Александър Везенков ще играе за купата в Евролигата против Реал Мадрид. Неговият отбор Олимпиакос се класира на финала след 76:62 над Монако. Реал победи със 78:66 в другия полуфинал. Реал печели Ел Класико на полуфинал в Евролигата за втора поредна година.

Олимпиакос е на край за трофея за девети път в историята си. Тимът има три трофеи – през 1997, 2012 и 2013 година, и е губил финала пет пъти, за последно през 2017 година

Реал е на край за 20-и път в историята си. Клубът е рекордьор по трофеи с 10, като е губил край 9 пъти.

Олимпиакос стигна до триумфа след страховит поврат. Тимът изоставаше с 12 точки на почивката – 29:41. В третата част обаче гръцкият отбор направи връх за разлика в една част и я завоюва с 27:2. В последната тимът от Пирея нямаше проблем да задържи задатъка си.

Везенков още веднъж беше с съществена заслуга за триумфа. Той беше най-резултатен с 19 точки, като добави 6 битки и 3 асистенции. Костас Папаниколау добави 15 точки, а Мустафа Фал означи 12. За Монако Майк Джеймс беше най-резултатен със 17 точки.

„ Знаехме, че би трябвало да дадем всичко от себе си, само че през първото полувреме не успяхме да го създадем. В третата част мисля, че изиграхме най-силната отбрана, която сме играли през сезона. Чувствам се добре, благополучен съм, само че още нищо не сме свършили. „, разяснява Везенков пред „ Макс Спорт “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР