Александър Везенков се превърна в герой за Олимпиакос при победата

...
Александър Везенков се превърна в герой за Олимпиакос при победата
Коментари Харесай

Убийствен Везенков спаси Олимпиакос в драма с осмия в Гърция

Александър Везенков се трансформира в воин за Олимпиакос при успеха с 80:79 (23:22, 11:16, 26:25, 20:16) над Колосос Родос като посетител в мач от 17-ия кръг на гръцката баскетболна лига.

Българският национал реши дуела с прецизен изстрел от далечно разстояние 5.6 секунди преди края, който даде преднина от точка на гранда от Пирея. Той беше и най-хубавия състезател в мача за своя отбор, като за 34:37 минути на паркета се разписа с 33 точки, 7 битки, 4 асистенции и 1 чадър.

Това е триумф №16 за Олимпиакос, който оставя отбора преди всичко във краткотрайното класиране, само че с мач по-малко от останалите тимове в таблицата.

Иначе срещата стартира мощно за домакините, които успяваха да удържат мощния си противник и отстъпваха единствено с точка след 10 минути игра. По всичко личеше обаче, че баскетболистите на Йоргос Барцокас не успяваха да намерят ритъма си и това даде отражение във втората част, когато те изостанаха в резултата и на почивката към този момент бяха с пасив от 4 точки. След паузата двата тима продължиха надлъгването, като то продължи до самия завършек на срещата.

За Олимпиакос Костас Папаниколау вкара 14 точки, а с 9 се разписа Тарик Бляк. 

Харис Янопулис наниза 17 точки за Колосос, Майкъл Диксън добави 14.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР