Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс постигнаха втората

...
Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс постигнаха втората
Коментари Харесай

Везенков и Сакраменто продължават с победите

Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс реализираха втората си победа в нововъведения In-Season шампионат. В среща от група " C " възпитаниците на Майк Браун победиха " шпорите " със 129:120 (29:31, 33:31, 32:33, 34:26) във " Фрост Банк Арена " в Тексас. По този метод " кралете " отстраниха Спърс от конкуренцията и същевремнно реализираха петата си поредна победа в постоянния сезон на НБА.
Прочетете още
По този метод Сакраменто се изравнява с Минесота на върха в групата, като двата отбора са с баланс от по 2-0. Сан Антонио към този момент няма шансове да продължи напред, защото заема последното пето място с актив от 0-3. Иначе Кингс усилват салдото си в постоянния сезон до 7-4 и не престават да заемат шестото място в Западната конференция, до момента в който тексасци инкасират седмо следващо проваляне и остават на 14-ата позиция в таблицата с актив от 3-9.

Александър Везенков приключи срещата с 5 точки и 4 битки при 2/4 пукотевица от игра, в това число 1/2 от тройката, за 17 минути на паркета. Националът завърши с +/- от +10, като можеше да прекара и много повече време на терена. Той направи чудесно включване през първото полувреме, когато игра цели 14 минути, и дружно със своя съотборник Малик Монк помогнаха на " кралете " да наваксат 15-точково закъснение. В третата четвърт обаче Везенков извърши две бързи нарушавания и общо три в актива му, като подари четири точки на Сан Антонио от наказателната линия и по този начин Майк Браун реши да го извади след единствено към три минути на паркета, като до края на мача той не влезе повече на терена.

Все отново Сакраменто съумя да се оправи с жилавите " шпори " с помощта на своите водачи Ди`Аарън Фокс и Домантас Сабонис. Плеймейкърът записа първия си 40-точков мач за сезона след 43 в коша на Спърс при 14/24 пукотевица от игра, като добави 8 битки и 7 асистенции, а литовският център се отличи с 24 точки, 14 битки и 7 асистенции, макар че игра с пет персонални нарушавания във втората половина на последната четвърт.

Следващият мач на Везенков и компания е против Далас Маверикс на Лука Дончич и Кайри Ървинг в понеделник през нощта от 2:30 часа българско време.

Сакраменто стартира мача с съмнения от тройката и три следващи пропуснати изстрела, до момента в който в това време от другата страна френската сензация Виктор Уембаняма доминираше с вкарани шест от първите девет точки на Спърс - 9:0. Домакините продължаваха да се радват на страховит старт и към този момент имаха двуцифрен задатък при 15:3 след тройка на Джулиан Шампени. Келдън Джонсън бе оставен на два пъти самичък на тройката, откъдето не сбърка, с цел да направи разликата внушителна за първа четвърт - 23:5 в интерес на " шпорите ". При оставащи 6:34 до края на първата част Александър Везенков записа първата си поява на паркета. Българският национал бързо остави своя отпечатък в мача с първата си тройка в дуела при първото си допиране до топката за 23:10. След това най-полезният състезател в Евролигата имаше още една отворена пукотевица отдалеко, само че този път не сполучи. Сабонис и Фокс въпреки всичко помогнаха на гостите да съкратят изоставането си до 10 точки при 27:17 към края на интервала. Малик Монк се отличи с доста мощно включване от пейката, а помен от неприятното начало на " кралете " към този момент нямаше и след панер в последната секунда на Сабонис разликата след една четвърт игра бе единствено две точки при 31:29. 

Баскетболистите на Майк Браун продължаваха да поддържат високото равнище и започнаха втората четвърт със серия. Везенков към този момент имаше три битки на сметката си, а в нахлуване означи и петата си точка, откакто излъга Джеди Осман с сполучлива пресечка през средата за 31:35 в интерес на Кингс. Четвъртата битка на Везенков в мача не закъсня, а Крис Дуарте наказа противника с втората си поредна тройка за 35:41. Бившият състезател на Олимпиакос впечатли и с добра отбрана един на един против Сандро Мамукелашвили, единствено че тимът му загуби инерцията си и позволи поврат след дъжд от тройки за противника - 43:42 в интерес на Сан Антонио. Първият много дълъг престой на Везенков на паркета приключи след цели 11 минути - в средата на втората четвърт. Той имаше +/- от +15 до този миг, като това бе вторият най-голям подобен в състава на Сакраменто след +22 на Малик Монк. 

Зак Колинс обаче бе огромният воин за Сан Антонио, като центърът бе 3/3 от тройката и след една забивка към този момент имаше 20 точки, с цел да поведе Спърс към задатък от шест при 57:51. Предвид позитивното им включване до момента, Майк Браун вкара Монк и Везенков за последните три минути от първото полувреме. Българинът се отличи с още една добра изява в отбрана, откакто спря офанзива двама на един, принуждавайки Джулиан Шампени да пропусне под коша. Ди`Аарън Фокс пък реши да изравни резултата с два следващи снаряда от тройката и по този начин първото полувреме завърши при 62:62.

Пълният поврат настъпи при започване на третата четвърт, когато Сакраменто направи мощна серия от 4:15, с цел да дръпне напред с двуцифрена преднина при 66:77. Сабонис и Фокс преобладаваха, а плеймейкърът на " кралете " изведе тима си с 16-точкова преднина при 68:84, откакто проби и вкара през Уембаняма за панер и фал. Вторият престой на Александър Везенков на терена стартира при оставащи 4:46 до края на третата част. Възпитаниците на легендата Грег Попович обаче нямаха желание да се дават без пердах и мачът още веднъж стана доста забавен при 82:86, откакто Зак Колинс продължи отличното си показване за 22-рата си точка в мача. Веднага в идващото нахлуване обаче Колинс се оказа на неприятна позиция, защото Малик Монк сътвори зверска забивка през него за 82:88. Везенков не се показа добре при втората си поява, допускайки две нарушавания, от които Сан Антонио се възползва и понижи дистанцията до три точки посредством Колинс и Мамукелашвили. Българинът бе сменен и на терена се завърна Кийгън Мъри. Кош на грузинеца със сирената за завършек на третата четвърт направи резултата 94:95 преди началото на финалния интервал.

" Шпорите " си върнаха преднината, която изгубиха при започване на третата част, и с помощта на Виктор Уембаняма и неговата 23-а точка те още веднъж поведоха при 100:98. Малик Монк и Харисън Барнс обаче комбинираха за идващите седем точки на " кралете ", които излязоха напред при 103:105. Домакините продължаваха да стоят наедно със своя противник, като тройка на Келдън Джонсън върна паритета при 110:110 в средата на последната четвърт. Фокс и Сабонис осигуриха задатък от три точки на своя отбор при 111:114. Кевин Хъртър най-накрая подсети за себе си с първата си тройка в мача, само че в много основен миг за 111:119, а Уембаняма провали две следващи офанзиви на " шпорите ". Зак Колинс върна трите точки за Спърс, само че Сабонис и Фокс още веднъж влязоха в познатите си функции и осигуриха преднина от осем точки на Сакраменто при 115:123 с оставащи към две минути до финалната сирена. 

Ди`Аарън Фокс се отличи с 43 точки, 8 битки и 7 асистенции за Сакраменто. Домантас Сабонис добави 27 точки, 14 овладени топки и 7 завършващи подавания, а Малик Монк възпламени искрата от пейката с 20 точки и 8 асистенции.

Зак Колинс записа 28 точки, 8 битки и 5 асистенции за Сан Антонио. Виктор Уембаняма се отличи с 27 точки и 9 овладени топки, Келдън Джонсън способства с 21 точки, 9 битки и 7 асистенции, а Малаки Бранъм означи 10 точки с 5 асистенции.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР