Александър Везенков и съотборниците му от баскетболния отбор на Олимпиакос

...
Александър Везенков и съотборниците му от баскетболния отбор на Олимпиакос
Коментари Харесай

Канонада от тройки на Везенков вдъхнови Олимпиакос за впечатляващ обрат

Александър Везенков и съотборниците му от баскетболния тим на Олимпиакос не престават да вървят във възходяща линия в Евролигата, въпреки и към този момент да е много късно. Гръцкият гранд реализира втората си поредна победа в най-силния клубен европейски шампионат, надигравайки борещия се за плейофно място Зенит (Санкт Петербург) със в дуел от 29-ия кръг на шампионата на богатите.

— Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)
Победата е под №13 от началото на сезона за състава на Олимпиакос, който през днешния ден навакса пасив от цели 17 точки във втората четвърт, с цел да стигне до успеха. " Червено-белите " се изкачват до 12-ата позиция в класирането с актив от 13-16, а Зенит остава на осмо място с баланс от 16-12.

Срещата стартира пагубно за Везенков и компания, които трябваше да се съвземат от ранно двуцифрено закъснение - 15:28 в първата част. Последва още по-безлична втора четвърт, в която българинът и съотборниците му даже бяха на губещата позиция с разлика от 17 точки, само че въпреки всичко съумяха да съкратят недостига си на 11 в края на полувремето.

Вторите 20 минути обаче демонстрираха положителното лице на Олимпиакос. Защитата на гърците проработи на цялостни обороти, а в нахлуване Везенков означи 11 от 24-те точки на отбора в интервала, от които три тройки, с цел да стопи изоставането на отбора си на единствено две точки при 54:56. В последната четвърт Зенит нямаше какво да стори против гръцката буря и домакините реализираха цялостен поврат за крайното 75:61.

Александър Везенков продължава да свети за Олимпиакос. Българинът приключи срещата като втори по ефикасност със своите 13 точки, като към тях добави и 6 битки, 1 асистенция и 1 отнета топка. Саша прекара 30 минути на паркета като титуляр и завърши срещата с най-голям коефициент на потребно деяние от тима си - 16.

 Vassilis Spanoulis - Olympiacos Piraeus - EB20

Василис Спанулис върна времето обратно и изигра един от най-силните си мачове за сегашния сезон, откакто вкара 16 точки при пукотевица 6/7. Шакийл МакКисик, също като Везенков, се разписа с 13 точки и 5 битки.

От другата страна Кевин Пангос бе водач на Зенит с 20 точки и 7 асистенции, а Алекс Пойтрес и Матеуш Понитка записаха против имената си 11 и 10 точки надлежно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР