Александър Везенков и неговият тим Сакраменто Кингс победиха Финикс Сънс

...
Александър Везенков и неговият тим Сакраменто Кингс победиха Финикс Сънс
Коментари Харесай

Победа за Сакраменто над Финикс, Александър Везенков с три точки и 1 борба

Александър Везенков и неговият отбор Сакраменто Кингс победиха Финикс Сънс със 120:105 (35:30, 30:24, 38:30, 17:21) като домакини в дуел от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация.

Везенков осъществя 3 точки и 1 битка за 6 минути на терена. Той бе прецизен при единствената си пукотевица от далечна отдалеченост. Това се случи във втората четвърт, когато българинът се появи в игра за първи път в мача, само че националът не получи доста шансове за изява от старши треньора Майк Браун.

Баскетболистите на Сакраменто преобладаваха в дуела с Финикс. На почивката Кингс водеха с 65:54, а след третата четвърт задатъкът на домакините към този момент бе близо 20 точки – 103:84.



Литовецът Домантас Сабонис оформи „ трипъл-дабъл “ за Сакраменто, завършвайки с 28 точки, 11 битки и 11 асистенции. Де`Аарън Фокс се регистрира с 23 точки, 6 битки и 7 асистенции, а Кийгън Мъри се включи с 21 точки, 5 битки и 2 асистенции.

За гостите от Финикс най-резултатен бе Кевин Дюрант с 28 точки, 7 битки и 2 асистенции, а Девин Букър се регистрира с 24 точки, 4 битки и 7 асистенции.

Александър Везенков и съотборниците му ще посрещнат Минесота в идващия си мач от НБА в неделя заран българско време.

Собственикът на Сакраменто Кингс Вивек Ранадиве разгласява фотоси и видео по време на мача, от които стана ясно, че бразилският футболист Винисиус Жуниор участва на срещата в компанията на баскетболната легенда Владе Дивац. Звездата на Реал Мадрид бе облечен с екип на Александър Везенков с номер 7. Футболистът носи същия номер в испанския гранд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР