Александър Свияш е писател, психолог, създател на уникална методика за

...
Александър Свияш е писател, психолог, създател на уникална методика за
Коментари Харесай

Често съдбата ви спасява от по-големи нещастия, като ви устройва някои малки неприятности

Александър Свияш е публицист, психолог, основател на неповторима методика за взаимоотношение на индивида с околния свят, създател на повече от 10 бестселъри, издадени в Русия и чужбина, разпространяването на които към този момент надвишава 5 милиона. 

Свияш има вяра, че триумфът е вероятен единствено тогава, когато човек става сценарист на личния си живот, а не реализатор, на написана от ориста си роля.

Животът не може да бъде нито обективен, нито неправдив, тъй като в него има аргументи и следствия.

Ако във вашия живот нещо не се получава - не се суетете! Може да ви се коства, че нещастията и несполуките непрекъснато ви преследват, само че в реалност нещата да стоят напълно другояче. 

Възможно е през днешния ден събитията да се случват по подобен неподходящ за вас метод единствено, с цел да можете да се научите да ги преодолявате, да намирате излаз от тях и това умеене по-нататък да ви разреши да стигнете до триумфа. 

Възможно е желанията ви да надвишават вашия действителен капацитет и по тази причина да не съумеете да ги реализирате в обозримото бъдеще. Например, желаете да станете президент на компания, само че сте доста срамежлив и не обичате парите. Подобни стремежи постоянно са неосъществими без потребление на специфична подготовка и точно подсъзнанието ще ви помогне да оцените действително себе си и да изберете цели, които са достижими в сегашния миг. Затова просто се доверете на своята орис, приемайте с признателност всичко, което става с вас, и изобщо не задържайте и себе си засегнатост при положение на неподходящо (от ваша гледна точка) развиване на нещата.

Често ориста ви избавя от по-големи несгоди, като ви устройва някои дребни неприятности. А ние, с присъщия ни нарцисизъм, мислим, че сме най-нещастните хора на света. Ще поясним тази мисъл с образец. 

Например, откраднали са ви колата и вие даже нямате вяра да си купите нова при днешните цени - ето за какво приемате това събитие като най-голямото злощастие във вашия живот. А в реалност таман кражбата ви е избавила живота или здравето в недалечно бъдеще. Не е изключено е тази кола да ви е заплашвала злополука, при която сте можели да загинете. Сега, когато към този момент нямате кола, вашият живот не е заплашен от скорошна крах по пътищата.

Това е един доста лекомислен образец. В реалност взаимовръзките сред събитията в нашия живот са толкоз комплицирани, че ние нормално даже не ги подозираме. 

Остава ни единствено едно - да се доверим изцяло на това, което става с нас и във всяко събитие да се стараем да виждаме знак на благожелателно отношение към персоналната ни орис, като й бъдем признателни при всички житейски обстановки. Това значи да живеем съгласно пословицата: „ Каквото ни е дал Господ - все е на положително “.

Ако чувствате, че събитията се случват напълно не по този начин, както би ви се желало, както вие сте възнамерявали и надявали, постарайте се да приемете, че по този начин е трябвало да се случи.

Ако главата ви е цялостна със страхове и подозрения, можете да бъдете сигурни, че това, от което се страхувате, ще се случи. При това, в случай че вие сте измислили 10 разновидността на отрицателно развиване на събитията, ще се осъществя единадесети вид, който напълно не сте очаквали. А по различен метод не би могло и да бъде, тъй като вие със своите страхове и подозрения сте привлекли към себе си неподходящо нареждане на събитията. 

За да пристъпите към директно образуване на събитията, е нужно да постигнете положение на вътрешен покой. Затова е належащо да се изяснят аргументите за вътрешното безпокойствие, страховете и прекарванията.

 За да си изясните аргументите за вътрешното си безпокойствие, е належащо да влезете в контакт със своето подсъзнание и да получите от него отговор на интересуващите ви въпроси.

Проблемът за верния избор на Жизнени цели стои доста остро пред огромна част от хората, като изключение вършат единствено тези, които са фанатично предани на едно дело, или тези, които не мислят за нищо. 

В нашия живот има прекалено много съблазни и ни се желае и го изживеем по този начин, че нищо да не мине около нас. В резултат на това животът на множеството от нас наподобява на тичане във всички направления. 

Едновременно ни се желае да получаваме повече пари, да се занимаваме с забавна работа, да реализираме триумфи в спорта, да се употребяваме с триумф измежду девойките (момчетата), да имаме огромен апартамент и вила отвън града, да плуваме на лична яхта през океана и други В резултат на това за осъществяване на всяка една от тези цели остава напълно малко време и сили, ето за какво най-после множеството хора получават напълно скромни резултати. 

Но това може да се случи, единствено в случай че изберете фактически ВАЖНИ за вас цели, а не такива, които са завършени под въздействие на мнението на близките, средствата за всеобща информация, желанието „ да бъдем като всички “ (например омъжени) и т.н. 

При избора на витални цели е належащо да се стараете да избягвате типовите неточности. Една от тези неточности - НЕОПРЕДЕЛЕНОСТ на задачите. 

Втората типична неточност е слагането на НЕРЕАЛНИ цели. Например вие може да желаете да станете президент на страната. Но в случай че сте изкарали образованието си до девети клас и под паника се страхувате да се изказвате пред огромна публика, такава цел е просто нереална и не бихте могли да я постигнете благодарение на каквато и да е методика.

По принцип хората непрекъснато си оказват въздействие един върху различен, дори и без да се замислят за това, какъв хаос внасят техните действия в плановия живот на жителите на „ тънките проекти “. 

Ако някой човек доста ви досажда и вие мечтаете той да изчезне някъде по-далече, никога не пожелавайте събитие, в което той се разболява или попада в злополука, умира и други Вие не сте осведомени с равнището на отбрана на този човек и в случай че това равнище е по-голямо от вашето, тези стремежи ще се върнат към вас като бумеранг, който ще ви удари по този начин мощно, както би го направило и оръжието на австралийските туземци.

По-добре си представете, че този толкоз нелюбим за вас човек го покачват в работата и той отива на друго работно място. Или, че получава завещание и отпътува за Америка. Или нещо такова, само че единствено хубаво. Достоен ли е този човек за сходно развиване на събитията - решението не е ваше.

За да въздействате на различен човек, най-добре формирайте такова събитие, при което той да е заставен да постъпи точно по нужния ви метод. При това вие останете настрани - всичко би трябвало да се случи сякаш от единствено себе си.

Причината за неналичието на „ шанс “ в работата и в персоналния живот при множеството хора се корени в неумението да се концентрират върху един предмет или събитие.

Всички ваши дейности, изключително сполучливите, провокират противопоставяне от страна на вражески настроените към вас сили.

Вие сами можете да предизвикате отрицателно развиване на събитията, в случай че високо и утвърдително разказвате на други хора за своите триумфи. Тогава можете да предизвикате у тях негативни във връзка с вас мисли.

Като повсеместен способ за отбрана от всички отрицателни въздействия от страна на други хора, може да служи вашето поведение - старайте се да не предизвиквате отрицателни усеща към себе си.

Ако при вас е постъпила нова информация или предложение за осъществяване на някакви дейности, не се старайте незабавно да оцените това на основата на своя опит и познания. Пробвайте да предприемете някакви крачки за осъществяване на това предложение и към този момент съгласно развоя на събитието вземете решение - струва ли си да вървите по този път или не.

Бог няма други ръце, с изключение на твоите!

Александър Свияш, „ Как да формираме събитията в своя живот посредством положително мислене “, изд. Здраве и благополучие
Снимка: YouTube

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР