Александър Станков коментира последните събития в и работата на .

...
Александър Станков коментира последните събития в и работата на .
Коментари Харесай

Александър Станков: За мен тази година ЦСКА трябва задължително да има трофей

Александър Станков разяснява последните събития в и работата на. В Станков работи дружно с босненския експерт и познава неговите качества и темперамент. Ето какво показа той пред “Тема Спорт”.

Г-н Станков, какви са усещанията ви от протичащото се в ЦСКА от началото на подготовката?

- Още не могат да се вършат кой знае какви заключения и генерални изводи. Не може мненията да са крайни, тъй като тимът още се приготвя. Трупат кондиция, обикновено е да се тестват и разнообразни тактически и игрови разновидности. Да вземат участие по-голям брой състезатели. Но този стадий е доста значим тимът да се приготви на нужното равнище, тъй като ни чака забавна и тежка пролет.

До момента ЦСКА няма ни-то едно ново попълнение. Това, че няма развиване по селекцията, би трябвало ли да тормози почитателите?

- Аз мисля, че на ЦСКА не са нужни толкоз доста нови играчи, или, по този начин да го кажем - непременно. И сега тимът разполага с положителни и качествени реализатори като численост. Мисля, че въпреки всичко на два, най-много три поста, може да се мисли за укрепване. Но отново споделям, не непременно.

Къде виждате тези запаси?

- Въпреки всичко би трябвало да има опция, и то равностойна на него. Класен нападател, който да ускори конкуренцията. Също по този начин е нужно попълнение в средата на терена, а също по този начин би трябвало да се вземе и още един централен бранител. Още повече че е допустима продажба на Али Соу и това може да форсира привличането на нов централен нападател.

Смятате ли, че в този момент е по-добрият миг за продажба на Али Соу, или би трябвало да се изчака до лятото?

- Мисля, че управлението ще реши доста добре нещата. Те са сложили цена и си търсят избрани параметри по договорката. Ще държат на нея до края на трансферния прозорец. Когато получат подобаващата оферта за него, тогава ще го продадат. А дали ще е в този момент или през лятото - ще забележим.

Работили сте с Бруно Акрапович в Локомотив (Пловдив), какви са усещанията би от него?

- Той реализира положителни резултати в България - три трофея с Локо (Пловдив). Въпреки че остана неприятен привкус от напускането му, само че кой може да откаже на ЦСКА. Това е доста високо ходило за развиването на всеки треньор. Но, въпреки това, е обикновено на почитателите на Локомотив и на хората, които работят в клуба, това да не се хареса. Не укривам, че с изключение на ЦСКА, имам сантименти и към Локо. Но за мен не би трябвало да има такива сръдни. Може би методът, по който той си потегли, трябваше да е малко по-различен. Малко сякаш се измъкна през задния излаз и в този момент това основава ненужно напрежение сред двете страни. Но не могат да го укоряват, тъй като няма по-добър вид от ЦСКА за един треньор, който работи в България. На " Армията " може да се направи име и по-сериозна кариера. Определено Бруно е човек, който си държи на думата до последно. Имахме разногласия с него, само че са били мъжки. Не прави взаимни отстъпки с специалността и правилата си. Трябва да му се даде нужното време и самообладание, с цел да покаже какво може.

А виждате ли в негово лице индивида, който ще върне купата на " Армията ", тъй като интервалът става все по-голям - към този момент 13 години?

- Тази година за мен би трябвало да има трофей, наложително е. Независимо дали ще е шампионска купа или Купа на страната. Всичко останало няма да е добре за ЦСКА. Ако продължат да вървят по този път и не бъркат с попълненията, мисля, че би трябвало да се случи...

Дори и за купата?

- Разбира се. Титлата би трябвало да се гони до край. Шест точки не са нищо, макар че ще е сложна борба. Макар и да не е в това положение, в което го познаваме, и те взеха нов треньор. Ще е забавно и никога няма да е елементарно. Но ЦСКА постоянно би трябвало да си слага и преследва високи цели и да се бори до край за шампионската купа.

Има ли развиване към вашата кариера?

- Сложна е обстановката, тъй като аз държа да работя в чужбина, а в Китай има страхотни рестрикции. Тотално понижават сумите за чужденци там. Това, от една страна, е добре за мен, тъй като към този момент няма да прибягват до толкоз огромни треньорски имена. Но сега поради пандемията мъчно дават работни визи на чужденци. Наскоро отхвърлих предложение от Египет. Получи се при мен малко по-дълъг интервал без работа, само че след петте години в Китай имах потребност от малко отмора и време за фамилията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР