Александър Станков изкара няколко месеца в Локомотив (Пловдив) и си

...
Александър Станков изкара няколко месеца в Локомотив (Пловдив) и си
Коментари Харесай

Александър Станков: Между мен и Акрапович нямаше доверие, Локо отново бяга от българското

Александър Станков изкара няколко месеца в Локомотив (Пловдив) и си потегли от " Лаута " след извоюваната Купа на България. Известният треньор, водил младежкия народен тим, ЦСКА, Черно море, а и " смърфовете ", беше в ролята на съветник на притежателя на клуба Христо Крушарски. Станков даде обстойно изявление за сътрудниците от " Блиц ", в което разкри, че не се е разбирал с Бруно Акрапович. А още с идването си в Локомотив изрично оповестил пред босненеца, че няма предпочитание да го наследява на треньорския пост.

– Защо се раздели с Локомотив (Пловдив) и с какви усеща си потегли от „ Лаута “?
– Не съм крил в никакъв случай, че Локомотив е един тимовете в България, който ми е на сърце. Изкарал съм на „ Лаута “, както доста хубави, по този начин и доста тежки моменти. Когато Крушарски ме предложения да оказвам помощ, не се замислих въобще, бях свободен в този интервал. На Локомотив бих оказал помощ когато и да е, стига да не съм зает с различен клуб. Уговорката беше да съм до края на шампионата и по-късно потеглям по своя път – да си диря още веднъж работя в чужбина.

– Каква тъкмо беше позицията ти в Локомотив?
– Нещо като спортно-технически шеф. В този къс интервал пробвах да оказа помощ с каквото мога, да се създадат промени в работата на школата, да се усъвършенства връзката в клуба, да се промени атмосферата в Локомотив.

– Предлагаше ли футболисти на треньора Бруно Акрапович?
– Да. Преди два месеца му предложих Христо Златински да тренира с тима. Мислех, че особено той може да помогне на Локомотив. Златински тренира месец с тима, само че не срещнах схващане от страна на Акрапович.

– Не зачиташе мнението ти ли?
– Акрапович си има свои визии и хрумвания за футболистите, които желае в Локомотив. Това беше първото ни недоразумение. Продължавам да бъда уверен, че Златински може да свърши работа на Локомотив. Той е легенда на Локомотив, почитателите доста го обичат. Беше подготвен да остане за непрекъснато, само че Акрапович реши, че не му е необходим.
 Радостта на Локомотив след мача @@@
– Когато стартира в Локомотив, разумно се заприказва, че може да замениш Бруно Акрапович.
– Никога не е имало подобен миг. И на Акрапович му споделих още първоначално, че няма по какъв начин да го заменя. Бях безапелационен, все пак той не ми повярва. Казах и на Крушарски, че това е изискването ми – нямам предпочитание да ставам още веднъж треньор на Локомотив.

– Защо не бяха предложение нови контракти на дребното българи в клуба? Димитър Везалов, Янко Ангелов и Асен Георгиев към този момент минаха в Хебър.
– Уж концепцията беше да се притеглят българи, само че към този момент това не се случва. Изискванията на Крушарски бяха селекцията да бъде напълно подчертана върху наши футболисти. Не виждам обаче да се подчертава към българското. Бях подготвил лист с 12 имена, които са млади български футболисти с капацитет. Създадох едно звено, с което обикаляхме и гледахме мачове даже и от Трета лига. Много мъчно се намират качествени български футболисти, само че все пак мисля, че открих няколко положителни момчета, които с малко повече самообладание и работа биха помогнали на Локомотив (Пловдив).
 Радостта на Локомотив след мача @@@
– С Акрапович дискутирахте ли играчите, които си харесал за Локомотив?
– Изобщо не се стигна до този миг. Като си тръгвах, оставих листата – целия труд, който съм приключил. Но не знам дали ще прибегнат до привличането на някои от тях. Забелязваме по какъв начин на „ Лаута “ се залага най-вече на чужденци. Винаги съм бил срещу тази тактика. По-добре да се дава късмет на млади български футболисти, в сравнение с да се притеглят недоказани чужденци, някои от втора-трета дивизия даже, които изяждат хляба на нашите момчета. Да, в Локомотив се реализира отличен резултат с този тим и с политиката да се постановат футболисти от Балканите – най-вече сърби и хървати, само че в случай че приказваме за слагане на основа за бъдещето, това не е вярна политика. Същото нещо се следи и в другите ни тимове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР