Александър СИМОВНа 9 срещу 10 октомври 1938 г. в градовете

...
Александър СИМОВНа 9 срещу 10 октомври 1938 г. в градовете
Коментари Харесай

Кристалната нощ в София

Александър СИМОВ
На 9 против 10 октомври 1938 година в градовете в Германия и Австрия банди от злокобни нацисти стартират разгром против еврейската общественост. Дори и през днешния ден статистиката звучи вледеняващо - над 76 синагоги са сринати, а най-малко още толкоз са атакувани. Над 800 магазина на евреи осъмват със строшени витрини. Именно поради счупените стъкла това безчовечие влиза в историята с ненапълно поетичното име Кристалната нощ.
В мрака и летния задух на 17 против 18 август тази година в София групичка озверели млади нацисти с чукове и бомбички нападна Паметника на Съветската войска. Както и хората, събрали се да го защитят от всяка експанзия - най-вече дами и възрастни. Клиповете от събитието са потресаващи. Човек с очите си вижда грозната, отвратителна и гнусна мутра на новия български фашизъм, който работи от името на властта.
И стана безпощадно ясно - ръководството към този момент има своя " Десен бранш ". Паравоенно формирование, което служи като SS-отряд за разпра. Само по този начин можем да си разбираем сладостното наслаждение, което дясната интелигенция изпита от това принуждение. Все едно тях ги бяха облекли с кожи и бичували като в разказ от дьо Сад. 
Фашизираният нацистки отряд на Сглобката сподели същинското лице на властта. Власт разрушителна, безумна, лицемерна, отвратителна и комплексирана.
Да пратиш мутри със свастики, с бомбички и чукове против един монумент и против неговите бранители е безумство.
Но нали не се заблуждаваме, че тази акция е инцидентна или неподготвено?! 
Спомнете си по какъв начин преди месец цялата демократична общественост бърчеше устни и треперливо простенваше във фейсбук поради " оскверняването " на техния храм с крафт бира. Текст след текст, статус след статус изливаха жалейки за връщането на фашизма в България. После стопираха. 
Очевидно тъй като създателите им се усетиха, че по този начин подриват личните си устои. В края на краищата те са тези, които кадят тамян на всички кръволоци от българската история и дадоха на откровени психопати статут на жертви и светци.
А спомняте ли си по какъв начин същите тези, които през днешния ден примляскват от бомбичките и чуковете, преди десетина дни се събираха на митинг против насилието и моралистично гракаха против него? Върховна измама. Те нямат нищо срещу техните политически съперници да бъдат пребивани, удряни и ритани.
Властта към този момент има паравоенни формирования. SS-улични отряди за мръсни поръчки.
Войната с един монумент от дълго време е част от патологията на българската десница, само че тези, които мислят, че символната борба е извоювана, надълбоко се заблуждават. 
Предния път смахнат чичак счупи плочата. Възстановихме я. 
И след българския " Десен бранш " ще стане същото. Защото това са наемници, градски нацистчета с нежна психика, които се вършат на мощни, само че единствено когато са в компания.
Хората, които ценят своята история и дават отпор на тези с бомбичките, чуковете, огнепръскачките, са хора с задача, с идеали, с полезности.
Предния път, когато нацистите бяха разгромени, множеството от тях се криха по целия свят с години и трепереха за кожата си.
Сега да не стане същото?
Само предизвестявам.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР