Александър Пумпянски, син на руския магнат Дмитрий Пумпянски, спечели обжалването

...
Александър Пумпянски, син на руския магнат Дмитрий Пумпянски, спечели обжалването
Коментари Харесай

Син на руския олигарх Пумпянски спечели обжалването на санкциите на ЕС

Александър Пумпянски, наследник на съветския магнат Дмитрий Пумпянски, завоюва обжалването на глобите, въведени против него от Европейския съюз по отношение на нахлуването на Русия в Украйна, заяви съдът на блока през вчерашния ден, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В решението си съдът показва, че Съветът на Европейски Съюз е трябвало да одобри, че от 9 март 2022 година - две седмици след нахлуването на Русия в Украйна и шест месеца преди първия пакет от наказания - Пумпянски към този момент не е бил президент и член на управителния съвет на " Синара ", нито член на управителния съвет на TMK, което е било причина за за включването му в листата със наказания.

Решението на Общия съд на Европейския съюз – първа инстанция на Съда на Европейски Съюз със седалище в Люксембург (СЕС) - споделя, че Пумпянски би трябвало да бъде изваден от листата със наказания. Съдът отхвърли желае на Пумпянски за обезщетение за понесени вреди. Служител на съда съобщи, че Европейски Съюз има два месеца да апелира решението пред най-висшата инстанция на Съд на Европейския съюз.
Производителят на стоманени тръби OAO TMK е снабдител на съветската енергийна компания " Газпром ". " Синара " е съветска капиталова банка. Европейски Съюз съобщи, че двете компании поддържат съветските управляващи и съветските държавни предприятия и се възползват от това съдействие.

През септември съдът на Европейски Съюз отхвърли тъжба против глобите от страна на съветския магнат Генадий Тимченко, дълготраен съдружник на съветския президент Владимир Путин, напомня Ройтерс. През март майката на починалия началник на съветските наемници от ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин реализира рядко виждана победа против глобите.
Европейски Съюз е наложил наказания на близо 1700 души и юридически лица по отношение на войната на Русия в Украйна. Служител на съда съобщи, че към 74 руснаци са подали тъжби против глобите на Европейски Съюз в основания в Люксембург съд.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР