Александър Петров от Добрич е лауреат на Голямата награда за

...
Александър Петров от Добрич е лауреат на Голямата награда за
Коментари Харесай

Александър Петров е лауреат на Голямата награда за 2020-та година на Фондация „Димитър Бербатов“



Александър Петров от Добрич е лауреат на Голямата премия за 2020-та година на Фондация „ Димитър Бербатов “ от тринадесетото издание на Годишните награди „ Успелите деца на България “. 19-годишният юноша, който от години се занимава с пеене в Студио за поп-рок артисти „ Сарандев “ и написа лирика, завоюва първото място в категория „ Изкуства “. Само през миналата година Александър Петров е взел участие в 10 интернационалните поп състезания, проведени в Армения, България, Естония, Косово, Латвия, Молдова и други страни, печели 2 Гран при, 9 първи, 1 втора, 1 трета и 1 специфична премия.
" В моята Facebook страница се показах, че това е „ черешката на тортата “ в моя над 12-годишен труд и в музика, и в литература. За мен несъмнено е доста значима, тъй като е напълно друга. Тази извънредно висока оценка, тук по-скоро се гледа сложно на всички твои достижения, а предходната година, знаем, беше доста сложна и все пак някои от нас се възползваха от това и продължиха да вървят по състезания. Фондация „ Димитър Бербатов “ присъжда всяка година оценки в три възрастови групи, в три посоки. Аз съм в най-голямата група – 9-12 клас . Тази година съм лауреат на фондацията. Разбира се, постоянно има и двама финалисти, с изключение на лауреата, които също са кандидати и също са доста почтени, както и всички деца, които са номинирани от фондацията. За мен е огромна чест, тъй като аз в действителност не чаках. Да си призная, в случай че майка ми не беше гледала клипа на Димитър Бербатов, аз не съм доста сигурен, че щях да схвана, тъй като обявата не излиза на всички и бяхме ужасно разчувствани. За мен това е и някаква фантазия, която аз не съм вярвал, че ще мога да осъществя, тъй като знам какъв брой доста деца са номинирани от фондацията и то в разнообразни посоки на изкуствата. Така че за мен тази премия е голяма чест и отговорност ", сподели за БНР Александър Петров.

Той е издал своята дебютна книга „ Следобедна усмивка “ още на 14-годишна възраст.

" Надявам се в близко или малко по-далечно бъдеще да подготвим втора, тъй като би трябвало да се понатрупа малко житейска прозаичност, с цел да се получи качествената лирика и да имат читателите влакна, които да разплитат и разгадават сред редовете ". 

Александър Петров показа, че усмивката е най-силното му оръжие.

" Всички хора, които ме познават са наясно в това. В това се състои и чарът ми, когато се намирам на сцената, тъй като аз доста обичам да се усмихвам и го върша същински, тъй че -  да, с усмивка ходя напред ".

След 12 клас ще кандидатства за компетентност " Медицина ":

" Поемам към доста необятна компетентност каквато е медицината . Не скърбя за своя избор, тъй като считам, че  би трябвало да се захвана със сериозна специалност. Изкуствата са нещо прелестно, само че избирам да забавя малко темпото и да се концентрирам върху нещо друго и този път да употребявам по-скоро своите умствени качества ".

Той възнамерява да прочете доста книги през това лято:

" Излизам интензивно с другари, т.е. се приписвам на дейна отмора, тъй като съм наясно какво ме чака. Тепърва ще става все по-трудно. Убеден съм в това. Може би лесните години, най-малко за мен, стартират да отминават. Все повече съзнавам, че встъпвам в света на възрастните и се апелирам всеки един от нас да си даде сметка коя е мощната му страна , да дава всичко от себе си и по опция да остане в България, тъй като това е доста сериозен проблем. На мен ми се желае да остана в България. Надявам се да направя всичко допустимо за това. Това поисквам на младите – да бъдат здрави, да обичат, да въодушевяват и да разрешават на близките да им дават криле, тъй като в противоположен случай всичко е изгубено ". 

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР