Александър Николов, Владимир Ботев, Илиян Стоилов и Йоан Иванов ще

...
Александър Николов, Владимир Ботев, Илиян Стоилов и Йоан Иванов ще
Коментари Харесай

Българи ще гребат на финал А на Евро 2023 във Франция

Александър Николов, Владимир Ботев, Илиян Стоилов и Йоан Иванов ще гребат на край А в дисциплината четворка скул на европейското състезание по гребане за младежи до 19 години в Брев-ла-Жилар (Франция).

Българската лодка не можа да се класира непосредствено за Финал А след предварителните серии, само че се оправи сполучливо на репешажа.

В репешаж №1 лодката на България измина дистанцията от 2000 метра за 6:08.35 минути , и финишира на втора позиция, което бе задоволително за класиране на Финал А.

Българската лодка мина първата контрола на 4-а позиция, след което на Александър Николов, Владимир Ботев, Илиян Стоилов и Йоан Иванов поведоха в класирането по средата на дистанцията от 1000 метра. 500 метра преди финала българите продлъжиха да са водачи в гонката.

На финала лодката на Франция завоюва първото място с време 6:07,70 минути. Така е двете лодки се класираха за огромния край.

По-късно през днешния ден възпитаниците на Веселина Алексиев, ще започват във Финал А в кулоар №1 от 15,16 часа българско време.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР