Александър Морфов спечели Аскеер“ за режисура, а спектакъла му Антигона“

...
Александър Морфов спечели Аскеер“ за режисура, а спектакъла му Антигона“
Коментари Харесай

Морфов с Аскеер за режисура

Александър Морфов завоюва „ Аскеер “ за постановка, а спектакъла му „ Антигона “ в плевенския спектакъл беше отличен за най-хубаво зрелище. Наградите за достижения в театралното изкуство бяха раздадени за 32-ра поредна година в спектакъл „ Българска войска “. Сценографът проф. Светослав Кокалов получи огромната премия за повсеместен принос към театралното изкуство, а актрисата Елена Райнова беше удостоена с почетна статуетка.

„ Денят на огромните учители “ беше тематиката на церемонията, отдадена на 200 години от рождението на Найден Геров.

Аскеер за водеща женска роля получи Светлана Янчева за превъплъщението й в Уини в „ О, щастливи дни “ от Бекет в „ Сфумато “, а при мъжете статуетката сграбчи Владимир Пенев за ролята му на поп Кръстьо във „ Великденско вино “ в Народния спектакъл. За същата роля и в същата категория той получи и ИКАР през март:

„ Какъв благополучен 24-ти май, Георги Господинов ни направи празника в действителност необикновен, в действителност значим. Има огормен смисъл да продължаваш да работиш, това което обичаш “, уточни Пенев.
 Владимир Пенев
Владимир Пенев
„ Аскеер “ за постановка отиде при Александър Морфов за „ Антигона “ в плевенския спектакъл:

“ В тези сложни за мен дни, това някак си ще ме ободри. Благодаря доста, да е цветущ нашия празник, да е жив и здрав Георги Господинов и „ Да живее България! “.
 Александър Морфов
Александър Морфов
За първи път сценограф завоюва „ Аскеер “ за повсеместен принос към театралното изкуство – проф. Светослав Кокалов:

„ Още не мога да се освободя от чувството, че леко предреждам, само че нищо. Все отново дава отговор най- малко на условието да съм в пенсионна възраст “, пошегува се проф. Кокалов.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР