Александър Морфов остава в Народния театър като режисьор, съобщи БТВ.Медията

...
Александър Морфов остава в Народния театър като режисьор, съобщи БТВ.Медията
Коментари Харесай

Министърът на културата: Александър Морфов остава в Народния театър като режисьор

Александър Морфов остава в Народния спектакъл като режисьор, заяви БТВ.

Медията се базира на министъра на културата Найден Тодоров.

 

Министърът разясни, че Морфов няма да бъде основен режисьор, само че с друга заповед се е съгласил неговите постановки да се играят в театъра.

 
Юридически проблем няма, съгласно министър Найден Тодоров, който към този момент се е срещнал с претекстовете за уволнението на Александър Морфов. 

Според него в заповедта няма несъгласия. Морфов освобождава единствено административната служба в театъра. 
  
" Аз виждам един доста огромен режисьор, който е уволнен дисциплинарно и това за мен е проблем като човек. Но, не виждам нарушаване в закона. Александър Морфов остава режисьор и той постоянно е бил подобен и спектаклите на Александър Морфов съгласно всичко, което аз знам ще не престават да се играят в Народния спектакъл ", сподели Найден Тодоров.

 

До развръзката се стигна, откакто в поддръжка на режисьора на " Хъшове " се разгласи огромна част от актьорската колегия.

 

Над 200 протестиращи оповестиха поддръжката си за дисциплинарно уволнения от Народния спектакъл режисьор Александър Морфов пред Министерството на културата през днешния ден. Исканията на протестиращите са за това Морфов да бъде върнат назад на работа, а шефът на Народния спектакъл Васил Василев да подаде оставка.
Протестът мина със викания " Мафията вън " и " Сашо вътре, Василев вън ".

 

По-късно част от протестиращите, измежду които Георги Георгиев от " Боец " и артистът Валери Йорданов, влязоха на среща със служебния министър Найден Тодоров. Той е съобщил, че заповедта за уволнението на Александър Морфов е изпратена до адвокати, като при разкриване на нарушаване тя ще бъде анулирана.

Протестът продължи пред Народния спектакъл, където артистът Валери Йорданов стартира подписка измежду протестиращите в поддръжка на Морфов.

 

По концепция на Камен Донев ще се събират подписи с искане за оставката на шефа на театъра, както и за смяна на процедурата за избор на негов правоприемник.

 

Очаквайте детайлности!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР