Александър Михайлов е заплатил с посочената сума два пъти за

...
Александър Михайлов е заплатил с посочената сума два пъти за
Коментари Харесай

Кинтекс обяви иск срещу бившия си директор за вреди от близо милион лева

Александър Михайлов е заплатил с посочената сума два пъти за една и съща активност съгласно МИИ

Държавното сдружение "Кинтекс " е внесло иск против някогашния изпълнителен шеф Александър Михайлов за породени вреди за стойност 920 721,12 лева

Като член на Съвета на шефовете и изпълнителен шеф Михайлов е заплатил с посочената сума два пъти за една и съща активност, показват от Министерството на стопанската система и промишлеността (МИИ).

Александър Михайлов беше отпред на "Кинтекс " от края на октомври 2021 година до май 2022 година, когато беше отхвърлен от поста, напомнят от МИИ.

"През юни управлението на Държавната консолидационна компания сезира прокуратурата за вреди, породени на "Кинтекс " от уволнения шеф. Тогава новото управление на сдружението направи проверка на всички контракти, подписани от него. Установено беше, че без решение на Съвета на шефовете и без позволение от Държавната консолидационна компания, Михайлов е сключил контракт и е изплатил сумата на медиатор за услуга, за която компанията към този момент е имала същия подписан контракт ", се споделя още в известието на икономическото министерство, ръководено от Корнелия Нинова.

В отговор на тези изказвания в позиция до медиите Михайлов показва, че вицепремиерът Нинова се пробва да оправдава офшорната компания, източила от "Кинтекс " 10 милиона лв., като твърди, че договорът ѝ не е преустановен и е дублиран.

"Сигурно към този момент съм рекордьор, тъй като по предписание на Нинова подопечните ѝ сдружения за четвърти път оповестяват на медиите, че ме дават на съд ", написа Михайлов и продължава: "Формалните аргументи са сходни, само че същинската - тъй като си разреших да кажа доста неуместни обстоятелства за министър Нинова и безобразията, които прави в системата на Министерството на стопанската система.

Явно я е заболяло, че предходната седмица описах пред медиите по какъв начин се крие от правораздаването по делата, които повеждам против нея.

Днес тя отвръща на удара. Докато обаче аз работя като жител, тя има зад себе си цялата държавна машина, а задачата - да ме дискредитира и да покаже на всички, дръзнали да тръгнат против нея, какво ще им се случи ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР